Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Viktoria Odinokova Eilertsen
Viktoria Odinokova Eilertse gjorde to gode kamper og ble sammen med Emeli Sørvik-Hansen toppscorer i begge kampene tirsdag
Foto: Svein André Svendsen

Seier og uavgjort for Jentelandslaget

Norge endte på andreplass i gruppespillet og er klare for hovedrunde i European Open.

Jentelandslaget spiller denne uken European Open i Gøteborg. De første kampene ble spilt mandag, og det endte med seier og uavgjort mot henholdsvis Færøyene og Litauen. Tirsdag var det duket for de resterende oppgjørene i innledende runde da Kroatia og Island stod på motsatt banehalvdel.

Som med Norge, hadde Kroatias første dag endt med seier og uavgjort, og begge lag stod dermed med tre poeng før tirsdagens første oppgjør. Det startet godt for de norske jentene som sikret en tremålsledelse etter den første omgangen. Stillingen var 11-8 da lagene gikk til pause. De norske jentene økte ledelsen i den siste omgangen og sikret seg to poeng da de beseiret Kroatia 18-13.

 

KAMPFAKTA

LK08 European Open

Norge – Kroatia 18-13 (11-8)

Vallhala Sportshall, Gøteborg

Toppscorer Norge: Emeli Sørvik-Hansen og Viktoria Odinokova Eilertsen – 4 mål

Toppscorer Kroatia: Eda Nikolic – 4 mål

Utvisninger: Norge 0x2min, Kroatia 0x2min

Se fullstendig kamprapport her.

Norge og Island stod begge med fem poeng før den siste gruppespillkampen. Det var dermed mye som stod på spill i det nordiske oppgjøret tirsdag kveld. Som gårsdagen, var det den siste kampen som ble tøffest for Jentelandslaget. Islendingene var i føringen i hele den første omgangen og sikret en tremålsledelse til pause på stillingen 10-7.

De norske jentene startet bedre i den andre omgangen og kneppet innpå ledelsen til islendingene. De var nære med å utligne da åtte minutter gjenstod, men marginene var ikke helt på Norges side, og Island dro ytterligere ifra. Jentelandslaget gjorde en hederlig innsats for å tette luken i sluttminuttene, men det var Island som stakk av med seieren 18-15.

KAMPFAKTA

LK08 European Open

Island- Norge 18-15 (10-7)

Vallhala Sportshall, Gøteborg

Toppscorer Norge: Emeli Sørvik-Hansen og Viktoria Odinokova Eilertsen – 4 mål

Toppscorer Island: Ebba Goðríður Ægisdottír – 11 mål

Utvisninger: Norge 0x2min, Island 0x2min

Se fullstendig kamprapport her.

 

De norske jentene endte på en andreplass i sin gruppe og er dermed kvalifisert til hovedrunden. Deres neste kamp spilles kl. 11.00 onsdag 3. juli. Da møter de norske jentene Tyskland og kampen kan følges på Partillecup.com.

 

Les mer om LK08.

Les mer om European Open