Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stine Skogrand EHF Euro.jpg
Stine Skogrand i en tidligere kamp for Håndballjentene.
Foto: Kenneth McDowell

Frankrike ble for sterke for Håndballjentene

Etter storseieren torsdag måtte Håndballjentene se seg slått av Frankrike 19-25.

Håndballjentene forbereder seg til OL i Paris i nettopp Frankrike, hvor de møter de regjerende verdensmestrene Frankrike til to treningskamper. Etter storseier 34-22 torsdag, var det lørdag kveld duket for et nytt oppgjør mellom de to nasjonene.

Det var et tydelig revansjelystent fransk lag som inntok banen i ukens andre kamp mot Norge. Kaptein Henny Ella Reistad måtte tidlig ut med skade for Norge, som var helt jevnspilte med Frankrike i åpningsminuttene. Stillingen var 5-5 etter det første kvarteret.

Den første omgangen var preget av tøft forsvar og lite mål for begge lag. Også i denne kampen rullerte landslagssjefen på laget. Nora Mørk, som stod over forrige kamp mot Frankrike, var sentral i den første omgangen med både mål og assist. Stillingen til pause var 12-11 i Frankrikes favør.

Etter hvilen var det de franske jentene som kom best i gang. Norge slet med å få tak på de franske spillerne i forsvar, og framover hadde de ikke marginene med seg. Norge hadde kun scoret ett mål etter pause, og Frankrike kunne øke til 17-12 etter ti minutters spill.

Frankrikes målvakt Laura Glauser stengte buret for Frankrike, som kunne øke ledelsen sin ytterligere. For Norge stod Thale Rushfeldt Deila fram. Med ti minutter igjen på klokken økte Håndballjentene skuddeffektiviteten, og reduserte Frankrikes ledelse.

Dessverre var det franske forspranget for stort til å ta igjen, og de norske jentene måtte se seg slått i den andre oppkjøringskampen 19-25.

Håndballjentene skal spille ytterligere to treningskamper mot Danmark før OL kastes i gang 25. juli. 16. juli spiller Håndballjentene og Håndballgutta dobbeltkamp i Gjøvik Fjellhall henholdsvis kl. 18.15 og 20.30. Den siste generalprøven spilles 18. juli kl. 18.45 i København.

Billetter til dobbeltkampen i Gjøvik Fjellhall kjøper du her!

KAMPFAKTA
Treningskamp
Frankrike – Norge 25-19 (12-11)
Pau, Frankrike
Norges tropp og målscorere: Nora Mørk - 5 mål, Kristine Breistøl - 4, Thale Rushfeldt Deila - 5, Camilla Herrem - 3, Stine Skogrand - 2, Maren Aardahl - 1, Veronica Kristiansen, Kari Brattset Dale, Vilde Mortensen Ingstad, Marit Røsberg Jacobsen, Ingvild Bakkerud, Sanna Solberg-Isaksen, Silje Solberg-Østhasel, Katrine Lunde
Frankrikes toppscorer: Alicia Toublanc - 6 mål
Utvisninger: Norge 3x2min, Frankrike 6x2min

Les mer om Håndballjentene