Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

JonasWille på trening
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vil du bli en bedre trener? Ta utdanning!

Til høsten starter ny utdanning av Trener 3 og Trener 4. Påmeldingsfristen er 1. august.

Nedenfor er invitasjoner til begge trenerutdanningene som har oppstart i oktober og påmeldingsfrist 1. august 2024. Det er et krav om Trener 3 for å være trener i 1. divisjon i Norge, mens i REMA 1000-ligaen er kravet Trener 4.

Trener 3 

Ønsker du å utvikle dine leder- og treneregenskaper slik at du bedre kan veilede spillerne og laget til å nå sine mål? Da kan NHFs Trener 3-utdanning være et godt sted å starte. 

Omfang og varighet
Nytt Trener 3-løp starter helgen 25. til 27. oktober i 2024. Deretter blir det tre samlinger fordelt på mars, juni og oktober 2025, og til sist tidlig vår og juni 2026.

Totalt utgjør kurset 90 undervisningstimer. I tillegg kommer tre større skriftlige innleveringer mellom samlingene.

Det er et krav om at deltakerne har praksis som trener under utdanningen.

Priser
Utdanningen vil koste cirka 60 000 kroner som faktureres med 1/6 i 2024, 3/6 i 2025 og 2/6 i 2026.

Innbetalingen dekker alle samlinger med overnatting på hotell, helpensjon, foredragsholdere og seminaravgiften på to Topphåndballseminarer.
Reise til og fra og eventuelle ekstra døgn på hotell, dekkes av den enkelte deltaker i tillegg til kursavgiften.
Det understrekes at betalingen er personlig og faktureres deltaker og ikke klubb.

Påmelding til Trener 3
For å kunne delta på Trener 3 må man ha bestått eksamen på Trener 2. Det er et krav om at man skal trene lag i perioden 2024 til 2026.

Meld deg på Trener 3 her!

Påmeldingsfristen er 1. august 2024.

Eventuelle spørsmål til Trener 3-utdanningen, sendes til utdanningsansvarlig Jan-Ivar Lorentzen på e-post;
Jan-ivar.lorentzen@handball.no

Trener 4

Trener 4 er Norges Håndballforbunds topptrenerutdanning og er det høyeste nivået i den norsk og europeiske trenerutdanningen. Utdanningen retter seg mot trenere som ser for seg en karriere i topphåndballen i årene som kommer.

I høst starter et nytt toårig løp med 110 timer undervisning og 90 timer praksis i klubb. Det blir tre større skriftlige innleveringer i løpet av utdanningen. Etter gjennomført utdanning og autorisering som trener 4, kan kandidatene søke om Master Coach med EHFs Pro Licence.

Krav til deltakelse
For å bli med på Trener 4 må du:
• være autorisert som Trener 3 i håndball
• fungere aktivt som trener
• ha erfaring fra topphåndballen

Omfang og varighet
Første samling arrangeres 24. til 26. oktober 2024 på Scandic Helsfyr i Oslo. Fra 16. til 19. januar 2025 skal Trener 4 ha samling under VM for menn i Norge. 

I læreplan heter det blant annet:

Intensjonen med en topputdanning er å stimulere til kompetanseheving på høyeste nivå, som kan påvirke utviklingen av internasjonal håndball og gi treneren kompetanse til å videreutvikle spillere som er på høyeste nasjonale og internasjonale nivå.

Utdanningen sikter mot å forbedre kandidatenes evner og ferdigheter rettet mot coaching-praksis på elitenivå. Gjennom trener 4 utdanningen skal kandidatene tilegne seg økt kunnskap om håndballidretten, om trening og om ledelse. Ved å fremme både personlige utvikling og økt faglig kompetanse, er målet å stimulere den enkeltes evne til å fornye seg og reflektere over sin egen praksis.

Priser
Utdanningen vil koste cirka 65 000 kroner per deltager fordelt over tre innbetalinger med 1/6 i 2024, 3/6 i 2025 og 2/6 i 2026. Reise til og fra samlingene kommer i tillegg, og må betales av den enkelte.

Påmelding til Trener 4
Vil du være med?
Da må du sende en søknad til oss hvor du forteller hvorfor du bør gå NHFs høyeste trenerutdannelse. Søknaden bør inneholde en utfyllende CV med erfaringer fra håndball og sivil utdanning / arbeid.

Et utvalg nedsatt av NHF vil vurdere søkerne. Et begrenset antall opp til 20 kandidater kan få plass.

Søknad, samt eventuelle spørsmål til utdanningen, sendes på e-post til utdanningsansvarlig Jan-ivar.lorentzen@handball.no.

Søknadsfristen er 1. august 2024.

Les mer om NHFs trenerutdanninger