Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LKR NOR SWE
Ane Cecilie Høgseth var en av flere spillere som utmerket seg i helga, her fra en kamp i 2023.
Foto: Svein André Svendsen

Oslo-samling for Rekruttjentene

Rekruttjentene har denne helgen vært samlet i Oslo, og hovedoverskriften for samlinga var "Lære fort!".

Rekruttlandslaget, for anledningen ledet av Michael O'Sullivan og Lene Rantala, har lagt fire intensive dager bak seg i Oslo-regionen.

- Dette er en viktig samling for våre fremtidsspillere. Flere av dem er de nærmeste utfordrerne til våre etablerte seniorlandslagsspillere, og vi får tatt en «fot i bakken» med disse spillerne inn mot en sommerferie, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.
- Dette er en sterk tropp med rekrutter, hvor flere har mulighet å kjempe om en plass i Norges EM-tropp i desember. Flere er også på vår bruttoliste til OL i Paris, så samlingen er en viktig med tanke på å være godt forberedt.

Torsdag kjørte de tøft på med landslagets testbatteri på Olympiatoppen, for å se hvor hver enkelt står med tanke på sommertreningen, og hvordan disse ligger an i forhold til de krav som stilles til spillere på vårt senior A-landslag.

Videre hadde de også en håndballøkt torsdag kveld, da parallellt med Sør-Koreas OL-tropp som har startet sine OL-oppkjøringer i Norge i år.

Fredag formiddag var det ei ny håndballøkt for rekruttene, da med Thorir Hergeirsson også deltakende for å dele A-landslagets forsvarsprinsipper og terpe på disse.

Trener Michael O'Sullivan fortalte om 18 motiverte jenter med godt driv gjennom hele helga:
- Hovedmålet med denne samlinga var å sikre at reservene til OL fikk ei god gjennomkjøring. Vi i trenerteamet hadde som oppgave å preppe jentene best mulig, i tilfelle noen av dem skulle få sjansen i en OL-tropp om noen uker.

Fredag kveld spilte Norges rekruttjenter kamp mot nettopp Sør-Korea, i Oppsal Arena.
Michael O'Sullivan var godt fornøyd i etterkant av kampen:
- Det ble en fin kamp, jevn i starten, men så klarte vi å få overtak og sette spillet vårt. Vi hadde fokus på forsvarsspillet, etter økta med Thorir fredag formiddag, og stengte etter hvert godt bakover. Vi bruktemer eller mindre hele troppen i løpet av kampen, og vi opplevde at de som kom inn og fikk noen minutters spilletid løftet laget og sto i det på samme nivå uansett. Hvis disse jentene forvalter kompetanseutviklingen sin godt videre, kan vi trygt si at Norge har mellom 30 og 40 jenter som er klare til å kjempe med flagget på brystet på både kortere og lengre sikt.

Kampen endte med timålsseier 34-24 til Norge, og Ane Cecilie Høgseth (Storhamar Håndball Elite) ble Norges toppscorer med 6 mål.

Det blir en relativt rolig sommer for rekruttjentene, med fokus på vedlikehold og egentrening, samt for noen av dem å være reserver og klare for innsats inn mot OL-troppen.

I september blir det ny samling, hvor spillere fra både rekruttlandslaget og A-landslaget deltar.

Håndballjentene drar til Frankrike 22. juni for å starte sine OL-oppkjøringer med dobbeltkamp mot Frankrike 4. og 6. juli. Disse kampene sendes på VGTV.

Den endelige troppen til sommer-OL i Paris skal tas ut 7. juli, og vil bestå av 14 spillere pluss tre reserver. Norges tropp til OL-forberedelser i Frankrike, kan du se her.

16. juli kan du, for første gang, se både Håndballjentene og Håndballgutta i aksjon i samme hall på samme dag. Jentene møter Danmark kl. 18.15, før gutta skal måle krefter mot Spania kl. 20.30. Kjøp dine billetter her!