Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2024 Maja Furu Sæteren.jpg

Rekord-Maja: - Jeg er uredd

Maja Furu Sæteren har tatt REMA 1000-ligaen med storm. Denne sesongen satte hun ny scoringsrekord.

234 scoringer. 9,4 i snitt.

Det er ny rekord i REMA 1000-ligaen for kvinner. 21-åringen fra Kragerø passerte legender som Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Heidi Løke da hun denne sesongen scoret flest mål av alle i eliteserien – både kvinner og menn.

- Det var stort! Jeg ante ikke før på slutten av sesongen at jeg tok rekorden. Så var det litt ekstra gøy at jeg passerte Heidi (Løke red.anm), sier Maja Furu Sæteren.

Bakspilleren signerte for Larvik i 2020, men røk korsbåndet og menisken før hun rakk å spille en eneste kamp. Dermed var det først i sesongen 2022/23 at hun fikk sitt gjennombrudd. Da ble hun kåret Årets nykommer og Årets venstre bakspiller i REMA 1000-ligaen, og tok gull for Norge i U20-VM.

- Målet med å spille for Larvik var først og fremst å utvikle meg til å bli en enda bedre håndballspiller. Jeg ville kjenne hvordan det var å spille på det høyeste nivået og se hvordan jeg klarte meg der.

Nå er fasiten klar: Ny scoringsrekord og debut for Håndballjentene i VM på hjemmebane.

Hva er hemmeligheten til at du scorer så mange mål?

- Jeg er uredd og glad i å gå på mål. Bommer jeg, så slutter jeg ikke å gå på mål – jeg fortsetter å prøve. Likevel hadde jeg ikke klart det uten de rundt meg som spiller meg opp til gode sjanser, så jeg må takke de for det, sier Sæteren som siden barndommen har drømt om å spille med flagget på brystet.

- Målet har alltid vært å komme på landslaget. Samtidig var det først det siste året i Kragerø og da jeg byttet til Larvik at jeg tenkte: Dette er noe jeg vil satse ordentlig på.

Heldigvis kom julenissen tidlig i fjor. Thorir Hergeirsson hadde funnet plass til Sæteren i VM-troppen.

- Da jeg fikk den telefonen, tenkte jeg: Er det sant? Det var mange tanker som gikk gjennom hodet. Jeg fikk ikke så mye spilletid, men jeg lærte utrolig mye av å få trene med de aller beste og teste nivået mitt mot dem. Jeg fikk gode tips og tilbakemeldinger fra både trenere og spillere som jeg har tatt med meg videre. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, rett og slett.

Nå er landslagsdebuten unnagjort. Hva er ditt neste mål?

- Jeg pleier ikke å sette meg langsiktige mål, men foretrekker heller å jobbe med å utvikle meg og bli litt bedre dag for dag. Så hadde det vært gøy å reise til utlandet i nærmeste fremtid og se hvordan det er der. Jeg føler at det er noe jeg bør oppleve en gang, så kanskje er det mitt neste mål. Men først og fremst vil jeg gjøre det best mulig i Larvik. Vi skal ut i europa-kvalik og prøve å ta oss videre. Der får vi matchet oss mot gode lag.

Les mer om REMA 1000-ligaen og Håndballjentene

Til tross for sin unge alder, kan Sæteren vise til flere store meritter:

  • Gull i U20-VM i 2022
  • Sølv i VM i 2023
  • Gull i NM Junior i 2023 og 2024
  • Bronse i NM Senior i 2024