Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maria Hjertner
Maria Hjertner var med på Byåsen-rekorden i sin siste sesong.
Foto: Fotolars

En 26 år gammel rekord er historie

Byåsen slettet Nordstrands 26 år lange rekord på kvinnenes adelskalender, mens Elverum er ny på topp for menn.

Det er ikke hvert år det settes rekorder etter endt seriespill, slik det har blitt gjort denne våren.

For å ta Byåsen først. Trønderne er nå det laget som har spilt flest kamper i vår øverste divisjon. Byåsen stoppet på nøyaktig 900 kamper etter den første sesongen der REMA 1000-ligaen ble utvidet til 14 lag.

Av de 900 kampene har Byåsen jublet for seier 590 ganger. Det er nøyaktig like mange ganger som Larvik – selv om Vestfoldingene kun har spilt 745 elitekamper.

For Larvik Håndballklubbs del er også tallene for Larvik Turn inkludert. Flere klubber på Adelskalenderen har blitt slått sammen eller endret navn og dermed fått sine tall sammenslått.

De 12 foregående sesongene har Byåsen toppet Adelskalenderen. Larvik har vært nummer to siden 2013.

I 1965 startet Hovedserien for menn med åtte lag. To sesonger senere fulgte Hovedserien for kvinner, med seks lag. For herrelagene er det Bækkelaget, som har flest kamper, 735 ganger har de gjort seg klare til toppkamp.

59 forskjellige damelag og 62 forskjellige herrelag har hittil hatt æren av å spille i landets øverste divisjon.

2023 Antonio Serradilla Cuenca Elverum.jpg
Antonio Serradilla Cuenca og Elverum er på toppen av Adelskalenderen for menn. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

De siste sesongene har Runar toppet den historiske tabellen for herrene, som altså er en sammenregning av alle tabeller i eliteserien gjennom historien.

Elverum tok ti poeng mer enn Vestfold-klubben i sesongen 2023/24, og har sneket seg opp på toppen av Adelskalenderen med en fire poengs margin.

Akkurat som for kvinnene, har de to topplagene på herresiden tilfeldigvis nøyaktig like mange seirer! 416 ganger har de jublet for to poeng, Elverum i løpet av 731 kamper, mens Runar har spilt 715 kamper i det gjeveste selskapet.

Hvis du vil se flere detaljer om hvilke klubber som har spilt i våre øverste serier og hvordan det har gått, finner du den totale oversikten her.