Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240616 årets grasrottrener.jpg
Aina Anfinsen Westgaard fra NHF, Eivind Balchen og Linda Eng Strand i Norsk Tipping

Eivind ble Årets Grasrottrener Håndball

Eivind Balchen fra Gimletroll og Region Sør Vest stakk av med tittelen lørdag kveld.

Årets Grasrottrener Håndball er en kåring som gjennomføres av Norges Håndballforbund (NHF) og Norsk Tipping gjennom konseptet Grasrottrener. Alle barnehåndballtrenere over 18 år kan nomineres.
 
Hvert år stemmes det fram regionale vinnere som får hver sin helg på Topphåndballseminaret, samt 10.000 kr til sin egen klubb. Lørdag var de samlet på Scandic Helsfyr i Oslo og der gikk Eivind Balchen fra Gimletroll helt til topps og fikk ytterligere 20.000 kr til klubben sin. 

Linda Eng Strand i Norsk Tipping var tilstede og fulgte utdelingen på Scandic Helsfyr. 

-  Norsk Tipping ønsker, sammen med håndballen, å løfte fram grasrottrenerne og gi dem den anerkjennelsen de fortjener. Vi mener grasrottreneren er en av de viktigste rollemodellene i idretten. Det viktigste med kåringen av årets Grasrottrener er å sørge for at alle nominerte kjenner på en stolthet og at dette kan bidra til motivasjon og inspirasjon i håndballhverdagen. Tusen takk for arbeidet dere gjør!

Vinneren selv var ikke mindre begeistret.

- Jeg er overveldet, jeg hadde aldri trodd jeg skulle stå her med førstepremie. Utrolig at man skulle vinne blant så mange flotte kandidater jeg har møtt her som brenner for det samme som meg.

Nå blir det muligens målvaktstrener i Gimletroll. - Ja, jentene ønsker seg målvaktstrener, i så fall kommer 20.000 kr godt med, smiler Balchen.

Om selve kåringen sier NHF følgende: 
 
" Årets Grasrottrener nasjonalt beskrives som en person som er legger til rette for treninger, hvor utvikling på sitt eget nivå, spilleglede, og ha det gøy er i fokus. Hen fryder seg over å se utvikling og mestring hos hver enkelt, det er helt fantastisk å se spillere utvikle seg fra å knapt kunne kast og ta imot til å levere et hard og presist hoppskudd. Hen er også opptatt av å skape et godt miljø med gode relasjoner, og er derfor en pådriver for sosiale arrangementer. Hen har alltid tid til å snakke med både spillere og foresatte. I tillegg fungerer hen som mentor for de andre trenerne i klubben og er svært engasjert i trenerutvikling og drift av klubben.

I tillegg til Eivind Balchen var følgende trenere vinner i hver sin region: 

Kenneth Husebø fra Søre Neset i Region Vest
Anette Lunheim i SIF/Hessa i Region Nord
Anne Christine Gundersen Willard fra Ottestad IL i Region Innlandet 
Agnethe Sollid fra Holmestrand IF i Region Sør
Marit Gjestvang Petersen fra Kjelsås IL i Region Øst