Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Eli Marie Raasok Storhamar.jpg
Eli Marie Raasok stod fantastisk og var avgjørende da Storhamar beseiret Sola
Foto: Stian Høgsveen

Storhamar sikret finaleplass!

Etter en jevn kamp, var det Storhamar som til slutt sikret den siste finaleplassen i årets sluttspill.

Lørdag skulle det avgjøres om det var Sola eller Storhamar som møter Vipers i sluttspillfinalen. Etter å ha tatt en seier hver i de to første semifinalene, var det nødvendig med en siste avgjørende kamp for å hvem som skulle sikre finalebilletten.

Det var Storhamar som fikk den beste starten, og da sju minutter var spilt hadde de skaffet seg en tremålsledelse på stillingen 5-2. Sola stod offensivt i forsvar og fremprovoserte tekniske feil hos hjemmelaget. Etter en god periode med et par enkle kontringsmål, var det Sola som var i føringen. Stillingen var blitt 7-8 like før omgangen var halvspilt.

Eli Marie Raasok stod fantastisk mellom stengene, og stengte tidvis buret for Storhamar. Det tok under et minutt før gultrøyene var tilbake i ledelsen. Hjemmelaget ledet an i førsteomgangens siste halvdel, og da lagene gikk til pause var det to mål som skilte. På stillingen 16-14 var ingenting avgjort da en omgang gjenstod.

Artikkelen fortsetter etter bildet

2023 Kristin Venn Storhamar.jpg
Foto: Stian Høgsveen

Kristin Venn satte alle sine åtte sjanser

Storhamar hadde god flyt også etter sidebyttet. Guro Nestaker var treffsikker fra distanse, og Kristin Venn viste finesse fra hjemmelagets venstrekant. Før ti minutter var gått hadde Storhamar doblet ledelsen sin. Hjemmelaget, som tidvis hadde lyktes med 7-mot-6 spillet sitt, ble straffet da Sola hevet seg i forsvar. Med noen enkle scoringer på åpent mål, kneppet bortelaget innpå ledelsen. Lagene var like langt da en halv omgang gjenstod, begge stod med 23 scoringer.

Lagene fulgte hverandre som skygger i de neste minuttene, før Storhamar tok et grep om kampen da drøyt fem minutter gjenstod. Raasok gjorde flere strålende redninger, og hindret flere ganger bortelaget i å ta ledelsen. I motsatt ende av banen stod Nestaker for både mål og målgivende pasninger i de avgjørende minuttene. Hjemmelaget satte spikeren i kista da de gikk opp i en firemålsledelse med to minutter igjen på klokken. Det hele endte 32-26 og Storhamar kunne slippe jubelen løs foran hjemmepublikummet.

 

KAMPFAKTA

Sluttspill Rema 1000-ligaen – semifinale

Storhamar-Sola 32-26 (16-14)

Boligpartner Arena, Hamar

Toppscorer Storhamar: Kristin Venn og Guro Nestaker – 8 mål

Toppscorer Sola: Camilla Herrem – 5 mål

Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min og ett rødt kort, Sola x2min