Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Arendal 20240224. 
Storhamars Eli Marie Raasok under andre semifinale for kvinner i NM i håndball mellom Storhamar og Sola i Sør Amfi.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Storhamar vant til slutt 29-27 over rumenske Gloria i finalen. Eli Marie Raasok stod godt bak det gule forsvaret. Her fra en tidligere kamp.
Foto: Beate Oma Dahle

Storhamar helt til topps i European League

Etter en jevn og tett finale kunne Storhamar løfte trofeet og feire gull i europaligaen.

Etter et storslått comeback i semifinalen mot Neptunes Nantes, stod Storhamar klare for finalen i European League søndag kveld. Finalemotstanderen var rumenske CS Gloria 2018 BN, og det var duket for en ordentlig slitekamp for de norske jentene. 

De to finalistene startet jevnt i Østerrike, men det norske laget så hakket sterkere ut fra start. Etter ti minutter med godt forsvarspill og godt treff i angrep kom Storhamar foran med 7-4. Da tok Gloria timeout. Etter den lille pausen hentet det rumenske laget seg inn til utligning på 8-8. 

Storhamar møtte en målløs periode på fire minutter, men brøt måltørken og kom ett mål foran med scoring fra Olivia Löfqvist. Rett over halvspilt omgang måtte dommerne ut og se på en situasjon på video hvor Kristin Venn ble tatt i kontra, som resulterte i et direkte rødt kort for Gloria. 

Den rumenske målvakten stod stødig i målet og stoppet flere av Storhamars sjanser, samtidig som Gloria traff på andre siden. Det var en oppskrift på ledelse, da de kom to mål foran. Inn i kampens siste fire minutter dro dommeren opp det andre direkte røde kortet til Gloria, etter en situasjon hvor Tina Abdullas arm ble hektet på skuddforsøk. 

I overtallsperioden kom Storhamar til utligning, men Gloria fikk inn et siste mål før omgangens slutt og gikk i ledelse 15-14 til pause. 

Ut fra pause tok Storhamar tilbake ledelsen på under fem minutter, men Gloria hang på. De to lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen, men etter ti minutter sørget Abdula for tomålsledelse på 21-19. 

2023 Anniken Obaidli Storhamar.jpg
Anniken Obaidli var treffsikker fra straffemerket i finalen. Hun ble også tildelt toppscorertrofeet for denne sesongen av European League. Her fra en tidligere kamp.
Foto: Stian Høgsveen

Ledelsen ble kjapt hentet inn av Gloria, som utlignet på 22-22 med under en halv omgang igjen. Storhamar ble så tildelt to straffekast på rappen og Anniken Obaidli var treffsikker på begge, som sendte de gulkledde i føringen med to mål. Inn i kampens siste fem minutter kjempet Storhamar for å holde seg i føringen og med nok en straffescoring fra Obaidli lå de norske jentene foran 27-25. 

Gloria kom ett mål nærmere, men ikke lenger. Med under minuttet igjen ble Mia Svele felt og Obaidli gikk nok en gang frem til straffemerket og sikret seieren 29-27 i European League-finalen. 

Bronsefinalen i European League, som ble spilt tidligere søndag mellom franske Neptune Nantes og rumenske H.C. Dunarea Braila, endte i ekstraomganger. Etter de to målløse ekstraomgangene var det straffer som stod for tur, hvor Nantes viste seg hakket sterkere og tok seieren med ett mål.

KAMPFAKTA
EHF European League kvinner, finale
CS Gloria 2018 BN – Storhamar 27-29 (15-14)
Raiffeisen Sportpark, Graz, Østerrike
Toppscorer Storhamar: Anniken Obaidli – 9 mål
Toppscorer CS Gloria 2018 BN: Cristina Laslo og Tamires De Araujo Frossard – 6 mål
Utvisninger: Storhamar 3x2min., CS Gloria 2018 BN 5x2min. + to røde kort

Se fullstendig kamprapport her
Les mer om norske lag i E-cup
Les mer om EHF European League