Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240602 Györ vant CL.jpg
Kari Brattset Dale kunne løfte CL-trofeet foran lagvenninnene.
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / NTB

Stor helg for norske håndballjenter

Györ gikk til topps, Esbjerg tok bronse og Stine B. Oftedal ble MVP i helgens Final4.

Tolv norske jenter var i aksjon i helgens Final4 i Budapest, og de fem fra Györ kunne juble aller mest; Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Kari Brattset Dale, Silje Solberg-Østhassel og Emilie Hovden.

I semifinalen møtte det ungarske laget danske Team Esbjerg i en kamp der Györ hadde god kontroll lenge. Men i sluttsekundene hadde Esbjerg muligheten til utlikning og ekstraomganger. uten å lyktes. Dermed ble det ettmålstap og bronsefinale på de sju norske jentene i Esbjerg: Nora Mørk, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Solberg-Isaksen, Julie Bøe Jacobsen, Henny Reistad og Live Rushfeldt Deila.

I den andre semifinalen var tyske Bietigheim det beste laget og vant 36-29 over franske Metz.

Søndagens bronsefinale ble en fest for danskene og spesielt for Henny Reistad og Nora Mørk. De to jentene sto for 26 av målene - 13 hver - da laget vant 37-33 over Metz og kunne sikre seg bronsemedaljer.

I finalen tok Györ kommandoen fra start og hadde en femmålsledelse inn mot pause. Bietigheim klarte ikke å hente inn ledelsen i andre omgang - ikke minst grunnet solid målvaktspill av Silje Solberg-Østhassel, og det ungarske laget kunne dermed sikre seg Champions League-troféet for sjette gang etter seier 30-24 i finalen.

I premieutdelingen kunne Stine Bredal Oftedal motta prisen som MVP (mest verdifulle spiller) i sin siste kamp for klubben hun har spilt for de siste sju årene, og med dette avsluttes en av de største håndballkarrierene i klubbsammenheng. Nå er det bare OL i Paris igjen for Norges lagkaptein.

20240602 Stine B Oftedal.jpg
Stine Bredal Oftedal ble kåret til MVP i Final4 i sin siste kamp for Györ.
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / NTB

Les mer om Champions League