Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240515 Kenneth Gabrielsen.jpg
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Rett fra Europa-trofé til skjebnekamp mot Sola

De ferske gulljentene rakk så vidt å lande før turen gikk videre til Sola og semifinale.

Det ble en historisk helg for Storhamar og trener Kenneth Gabrielsen. Søndag ble de altså de første norske vinnere av European League etter å ha slått rumenske CS Gloria 2018 BN 29-27 i finalen.

- Utrolig gøy! Vi har brukt mye tid på å prikke inn denne helga. Å komme til Final 4 var vår store målsetting i år.  Og skulle vi komme dit, vil det tilsi at vi prestert såpass godt så da er alt mulig, forteller Storhamar-treneren.

Det viste seg å være sant. Først snudde hamarjentene semifinalen mot forhåndsfavorittene Neptune Nantes, før de altså slo Gloria etter en thriller av en finale.

Med kun ett tap på 14 kamper i Europa og tre tap i REMA 1000-ligaen, har Storhamar hatt en meget god sesong. 

- Vi har tatt noen små steg i hver sesong de siste årene. I år har vi tatt et lite jafs med stabilitet i periodene vi har trengt det. Skulle vi klare å komme til en sluttspillfinale, vil det være nærmest en prikkfri sesong. Men nå vi har en kamp onsdag som vi må legge all energi i, så får vi gjøre opp status etter det.

Tirsdag ettermiddag ventet Gabrielsen fortsatt på å få alle gulljentene hjem.

- Grunnet overbooket fly har ikke alle kommet hjem ennå. Det er litt bekymringsverdig selvfølgelig, men vi skal nok være klare for avreise fra Hamar klokka ni onsdag morgen.

Hva skjedde i første semifinale?

- Vi ble spilt ut av hallen i første kamp. Sola var fryktelig gode, men vi ga dem lov til å være det, forteller Gabrielsen som innrømmer at de ikke har fått tenkt alt for mye på Sola-kampen ennå.

- Nei, vi har hatt nok med det som skjedde i helga. Det viktigste er at vi får hvilt og blir klare for å gjøre en best mulig prestasjon på onsdag. Men jeg blir ikke overrasket om vi er på et godt nivå, så Sola må nok spille opp mot sitt beste for å slå oss. 

Hvor stort er det å nå nok en sluttspillfinale for Storhamar?

Det er klart det er viktig, det er det vi ønsker! Vi har noen målsettinger i Storhamar om å vinne titler og da må vi til finaler.  

Onsdagens semifinale ser du kl. 18.15 på TV 2 Play / TV 2 Sport 1.