Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maja Furu Sæteren. Foto: Svein André Svendsen
Maja Furu Sæteren og Larvik har sikret seg semifinale i sluttspillet.
Foto: Svein André Svendsen

Larvik til semi, og kvalifiseringen ferdigspilt

Larvik er klar for semifinalene i sluttspillet, og neste års lag i REMA 1000-ligaen er nesten komplett.

Både Vipers, Sola og Storhamar tok seg greit til semifinale i sluttspillet med seier i to kamper. Riktignok var den jevnt i den første semifinalen mellom Storhamar og Oppsal, men i returkampen var det ingen tvil om hvem som skulle ha semifinaleplassen.

Larvik og Molde måtte derimot ut i tre kamper. Begge lagene vant greit i sine hjemmekamper, og siden Larvik var høyest rangert etter grunnspillet, fikk de hjemmekamp i det tredje oppgjøret. Også dette ble en tett og jevn kamp, men hjemmelaget dro det i land til slutt med seier 28-27 og tok dermed den siste semifinaleplassen.

I semifinalene blir det Storhamar mot Sola og Vipers mot Larvik. De første kampene spilles tirsdag 7. og onsdag 8. mai, kamp nummer to er fastsatt til 14. og 15. mai. 

Kvalifiseringen for kvinner

Romerike Ravens ble nummer 12 i årets REMA 1000-liga og møtte Flint Tønsberg i kvalfisering. I den første kampen sikret romerikingene seg en knapp ettmålsseier, men i bortekampen vant de med fire mål. Dermed får de fornyet kontrakt i den øverste divisjonen.

Den andre kvalifiseringskampen var mellom Follo HK Damer og Volda. Også her vant begge lagene sine hjemmekamper, og det måtte spilles en tredje kamp for å avgjøre den siste plassen i neste års eliteserie. Den ble vunnet av Follo som dermed har fornyet kontrakten i REMA 1000-ligaen 2024/25.

Kvalifiseringen for menn

Kristiansand ble nummer 12 i REMA 1000-ligaen denne sesongen og måtte ut i kvalfisering. Der ble motstander Melhus fra 1. divisjon. I det første oppgjøret vant sørlendingene klart, men i returkampeni trøndelag ble det tap og det var klart for kamp nummer tre. Her var hjemmelaget på fra start og hadde en femmålsledelse etter halvspilt første omgang.De holdt ledelsen helt inn, og dermed er Kristiansand sikret spill i REMA 1000-ligaen også kommende sesong.

Fjellhammer ble nest sist i REMA 1000-ligaen og møtte Sandefjord i sin kvalifisering. Også her vant lagene en kamp hver, nemlig bortekampen, så det måtte et tredje oppgjør til. Etter solid ledelse for Sandefjord, raknet det på slutten og kampen endte uavgjort. I ekstraomgangene var Fjellhammer sterkest og vant slik at de beholder plassen på det øverste nivået.

Alle de fire lagene fra REMA 1000-ligaen som spilte kvalifisering, klarte til slutt å beholde plassen på øverste nivå.

Les mer om REMA 1000-ligaen