Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Illustrasjonsbilde Håndballjentenes Håndballskole.jpg

Lanserer fagside om fysisk trening

På Håndballfysikk kan trenere og spillere finne øvelser og inspirasjon til fysisk trening.

- Målet med Håndballfysikk er å inspirere og spre kunnskap om fysisk trening til trenere, spillere og foreldre. Jeg håper at denne siden blir godt brukt og at den kan bidra til å heve kvaliteten og fokuset på fysisk trening i ulike klubber og aldersgrupper, sier fysisk trener for Håndballgutta, Eirik Haukali.  

Med Haukali i spissen, har Norges Håndballforbund utviklet en nettside om fysisk trening med et teoretisk rammeverk og eksempler på øvelser og treningsøkter tilpasset aldersgruppene 6-9 år, 10-12 år, 13-15 år og 16-20 år.

- Fysisk trening bør få plass i treningshverdagen til håndballspillere fra tidlig alder, og med en langsiktig plan for progresjon i innhold og mengde er jeg sikker på at vi vil få frem enda flere gutter og jenter som opplever mestring, idrettsglede og utvikling, sier Haukali.

Håndballfysikk er den fysiske treningen i Utviklingstrappa i praksis, og er delt inn i seks kapitler.

- Innholdet i håndballfysikk er ikke en fasit. Det finnes mange måter å drive en god treningshverdag på, men innholdet kan brukes som et grunnlag som videreutvikles. Budskapet er først og fremst at god alderstilpasset fysisk trening er viktig for både prestasjonsfremgang, skadeforebygging og generell idrettsglede, sier Haukali.

Kapittel 1: Gjennomgang av hvilke faktorer som påvirker prestasjonsevnen i håndball, samt en beskrivelse av hvordan man kan planlegge og gjennomføre alderstilpasset fysisk trening gjennom barne- og ungdomshåndballen.

Kapittel 2-5: Delt inn i alderstrinnene 6-9 år, 10-12 år, 13-15 år og 16-20 år.

Innholdet i kapitlene er tilpasset de enkelte alderstrinnene og er delt inn i vekst og modning, formålet med den fysiske treningen, hvilke fysiske egenskaper som har høyest prioritet, anbefalt treningsvolum, eksempler på treningsuker, treningsinnhold og videoer med øvelser og treningsøkter.

Kapittel 6: Alle øvelser og økter samlet på ett sted, og du kan enkelt søke på øvelser etter alderstrinn og tema.

Klikk her for å komme til handballfysikk.no.

Lykke til!