Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Antonie Seierstad Dale og Rebecca Røsberg Skjold
Foto: Kenneth McDowell

Internasjonale oppdrag for unge dommere

Rebecca Røsberg Skjold og Antonie Seierstad Dale gjør sine første internasjonale oppdrag i sommer.

Oppdatert 13. juni: Rebecca Røsberg Skjold og Antonie Seierstad Dale skal ut i sin første internasjonale turnering som beachdommere når European Beach Tour Finals avvikles i Frankrike 13.-16. juni. Fra før er det klart at de skal dømme under European Open (innendørshåndball) i Sverige senere i sommer.

Turneringen for landslag i 16-årsklassen arrangeres i Gøteborg 1.-5. juli. Blant dommerparene som skal i aksjon, finner vi to norske debutanter.

- Det var veldig stas å få nominasjonen til European Open. Vi ble oppmeldt i Young Referee Project (YRP) tidligere i sesongen og håpet på en turnering i løpet av sommeren, så det var veldig stas å få den bekreftelsen, sier Rebecca Røsberg Skjold og Antonie Seierstad Dale.

Dommerparet har tatt store steg de siste årene. I 2022 debuterte jentene i 1. divisjon for menn, og året etter dømte de sin første kamp i REMA 1000-ligaen for kvinner. Denne sesongen har jentene tatt graden som EHF Beach-dommere og blitt oppmeldt til YRP. Nå får de sin internasjonale debut og muligheten til å bli YRP-dommere.

- Vi setter veldig pris på muligheten og gleder oss til å få testet egne ferdigheter og utvikle oss i et nytt miljø. Målet er selvfølgelig å gripe den muligheten vi har fått, og bruke erfaringene og opplevelsene vi tilegner oss for å bli bedre kampledere. Så skal vi jo også prøve å leve litt i nuet, ha det gøy og nyte opplevelsen, sier duoen.

Den neste måneden skal brukes til å gjøre gode forberedelser.

- Før turneringen skal vi vedlikeholde fysisk form og terpe på engelske håndballuttrykk, i tillegg til at vi har forhørt oss med tidligere YRP-par for å stille forberedt på hva disse samlingene krever og innebærer.

- Etter turneringen skal vi fortsette å jobbe med våre arbeidsoppgaver, og målet på kort sikt er å etablere oss i REMA 1000-ligaen for kvinner. Vi håper så klart at slike opplevelser kan hjelpe oss med å utvide verktøykassa og skape et bedre grunnlag for å levere solide prestasjoner over tid, sier Røsberg og Dale.

Les mer om dommere