Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240603 Dommerinstruktører.jpg
Bakerst f. v.: Curt-Arne Lannerstedt, Herman Aass, Christoffer Fjeldskår, Henning Vatn, Erik Rolf Bakke, Frode Dahlberg Hanssen, Linda Landstad og Per Inge Bjerkeseter. Foran: Andreas Remøyholm, Kai Vidar Lundstad, Mathea Jenssen, Erling Thorsen og Arild Stav.
Foto: Tim-Nicolai Fjellvang/NHF

Første steg på veien videre for kampledere

Dommerinstruktører fra hele Norge har vært på samling i Oslo for å få påfyll og inspirasjon.

- Fokuset har vært på å se hvilken kompetanse kamplederne som tar utdanning og hvorvidt dette har gitt ønsket effekt. Dette har gjort at det har etablert nye utdanninger mens andre er blitt revidert, forteller Tim-Nicolai Fjellvang som er dommerutviklingsansvarlig i Norges Håndballforbund

Den første helgen i juni var dommerinstruktører fra ulike deler av landet samlet for å få endringene litt under huden.  De deltok på foredrag om de nye regeljusteringene som kommer fra 01. juli, hva som er intensjonen med regeljusteringene og praktiske eksempler. Målet er at endringene skal kvalitetssikres i den regionale utdanningen. I tillegg til dette fikk deltagerne jobbe med hvordan man kan styrke det faglige skjønnet til dommerutviklerne og dommerinstruktørene, og hvordan respekt påvirker valgene man gjør som ledere og i undervisningen for å skape trygge og gode deltagere.

Den nye utdanningen, Dommerinstruktør Barnehåndball, ble presentert og mottatt med stort engasjement hos deltagerne. Utdanningen organiseres av regionene og gjennomføres av de ordinære dommerinstruktørene. Dommerinstruktør Barnehåndball har som mål å styrke kompetansen hos flere ressurspersoner slik at det blir utdannet flere Dommer Barnehåndball over hele Norge.

Avslutningsvis ble det brukt god tid på workshop på de nye dommerutdanningene for at deltakerne skulle få satt seg inn i e-læringen og fagstoffet i ulike grupper. Målet har vært å se på intensjonen i fagmateriellet og gi tilbakemelding på eventuelle justeringer som de opplevde kunne gjøre utdanningen enda bedre.

- For oss som jobber med å styrke den regionale fagkompetansen, er helger som denne helt essensiell. Vi får møte viktige ressurspersoner fra regionene og skaper et godt miljø på tvers av regionsgrensene. Det har vært lange dager, men årets gruppe har vært fantastisk god! Den store jobben nå blir at disse tar med budskapet hjem slik at de som ikke var til stede også får informasjonen og kompetansen. Slik at vi dommere og dommerutviklere blir enda bedre og holder på lenger. Jeg ser fram til å høre om at det gode arbeidet som er gjort i regionene i tiden fremover. Jeg har trua, sier Fjellvang.

Her er tilbakemeldinger fra noen av deltakerne fra helgens samling:

Henning Vatn, som er NHF Dommerutvikler og Dommerinstruktør for Region Øst.

- Denne helgen har vært veldig nyttig. Vi har fått faglig påfyll og ikke minst fått diskutert fag på tvers av regionsgrenser. Det er ikke noe tvil om at det gjøres mye spennende på instruktørsiden i norsk håndball og jeg gleder meg til å ta med denne kompetansen hjem. For det er der jobben gjøres! Sier Henning Vatn, som er NHF Dommerutvikler og Dommerinstruktør for Region Øst.

Linda Landstad som er dommerutvikler og Instruktør for Region Nord.

- Jeg har vært med på en del samlinger nå, både som instruktør og i andre roller. Disse samlingene er veldig motiverende, og det er ikke tvil om at jeg skal hjem å fortsette å gjøre en jobb for regionen min. Det er veldig spennende å være en av dem som skal bringe budskapet videre – og dette er jo utrolig viktig at vi gjør. Gleder meg til neste gang!