Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20230618 Christian O Sullivan vinner champions league.jpg
I fjor kunne Christian O`Sullivan løfte Final4-troféet for Magdeburg,

Fem av Håndballgutta er klare for Final4

Barthold, Bjørnsen, O`Sullivan, Reinkind og Øverby skal alle til Final4 i Köln 8. og 9. juni.

I Final4 spilles semifinalene og finalene i Champions League, og det er noe av det aller største en håndballspiller kan oppleve. Årets utgave spilles som vanlig i den enorme hallen Lanxess Arena i Köln helgen 8. og 9. juni, og rekordmange norske Håndballgutter får oppleve dette eventyret.

Kun et fåtall norske menn har gått helt til topps i turneringen tidligere; det er Børge Lund, Sander Sagosen, Harald Reinkind og Christian O'Sullivan. Sistnevnte løftet troféet for klubben sin Magdeburg i fjor, og det har han mulighet til å gjøre i år igjen.

Magdeburg møtte polske Kielce i kvartfinalen der de tapte bortekampen med et mål. Hjemmekampen ble enda mer dramatisk og endte uavgjort. Dermed var det duket for sjumeterskastkonkurranse. Etter fem straffekast sto det fortsatt likt, men på det sjette bommet en polsk spiller, og kaptein O'Sullivan og Magdeburg kunne slippe jubelen løs da deres skudd spiller scoret mål og billetten til Final4 var sikret.

Aalborg møtte Veszprém fra Ungarn i sin kvartfinale. Også her ble det ettmålstap i bortekampen for det danske laget. Men foran en fullsatt hall hjemme i Aalborg kunne Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen juble for femmålsseier sammen med resten av laget.

I Kiel finner vi Harald Reinkind og Petter Øverby som møtte franske Montpellier i sin kvartfinale. Den første kampen endte med et nimålstap for duoen på bortebane. Men tyskerne mobiliserte en gedigen hvit vegg på tribunen og klarte utrolig nok å hente inn forspranget. Etter en strålende andre omgang, vant sebraene til slutt med ti mål. Ikke rart jubelscenene var elleville da det norske dommerparet, Lars Jørum og Håvard Kleven blåste av kampen.

Kent Robin Tønnesen og PSG spilte seg også til kvartfinale der de møtte Barcelona hjemme i den første kampen. Der gikk det franske laget på et tap med åtte mål, og returen i Spania ble dermed vanskelig. Men pariserne ga aldri opp muligheten til å vinne returkampen, og den endte med ettmålstap i Barcelona. Barca som er en gjenganger i Final4, klarte nok en gang å skaffe seg finalebillett til vårens vakreste eventyr i Köln.

Kvinnenes Final4 avgjøres den første helgen i mai når returkampene i kvartfinalene skal spilles. Da skal Vipers til Györ. Final4 på kvinnesiden spilles i Budapest 1. og 2. juni.

Oppdatert: Trekning av semifinalene

I den første semifinalen møtes Magdeburg og Aalborg. Det betyr at Kiel og Barca skal gjøre opp om den andre semifinalen lørdag 8. juni.

Les mer om Champions League for menn.