Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tatabanya, Ungarn 20240314. 
Kristian Bjørnsen under kampen mellom Norge og Portugal i OL-kvalifiseringsturneringen i håndball for menn.
Foto: Nikola Krstic / NTB
Kristian Bjørnsen, som egentlig skulle ha en hviledag, gjorde en viktig jobb for Norge.
Foto: Nikola Krstic

Avsluttet Gjensidige Cup med stil og seier

Norge vant overlegent 40-28 over Argentina i den siste kampen i Gjensidige Cup.

For tredje gang på fire dager var det søndag duket for herrelandskamp i Jordal Amfi i Oslo. Etter en overbevisende seier over Kroatia torsdag og en uavnlig målrik uavgjort mot Danmark lørdag, ble Gjensidige Cup avsluttet med en solid seier over Argentina søndag. Litt av en langhelg!

Magnus Sødenå, som er tilbake for Norge etter en periode uten flagget på brystet, åpnet ballet på Jordal og satte Norgs første scoring før det første minuttet hadde passert. Derfra så ingen seg bakover. Etter ti minutter var Norge fire foran. Etter tjue minutter var stillingen 17(!)-8.

Håndballgutta holdt et høyt tempo hele den første omgangen. De hadde få tekniske feil, presise ballslipp og kloke pasninger. Et godt forsvar resulterte i kontringer, som igjen resulterte i mål. Mange mål. Til pause var Norge foran med svimlende 26-12. 26 norske mål på de første tretti, altså. 

Selv om den andre omgangen startet best for gjestene fra Sør-Amerika, var det vel strengt tatt ingen som oppriktig var usikre på hvem som skulle ende med seieren sånn helt til slutt. Men Argentina satte virkelig opp trykk og tempo, og viste i alle fall delvis at de ikke er et så svakt lag som det kanskje virket som i den første omgangen. For Argentina slo faktisk Frankrike tidligere i år. Og Argentina er, som oss, kvalifisert til OL i Paris nå i sommer.

For selv om det gikk litt lengre mellom scoringene mot slutten av kampen, og selv om det ble noen pasningsmiss og tekniske feil, ble de to kamppoengene igjen her i landet, og ikke med over Atlanteren. 

De to lagene møtes igjen i Paris i sommer. Og Norge? Virker klare!

Kampfakta
Norge – Argentina 40-28 (26!-12)
Gjensidige Cup, Jordal Amfi

Utvisninger
Norge 2x2 minutter, Argentina 1x2 minutter

Toppscorer Norge
Alexander Christoffersen Blonz med 8 mål

Toppscorer Argentina
Andres Gabriel Moyano med 7 mål

Se fullstendig kamprapport.
Les mer om Gjensidige Cup.