Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Th-seminar fellesbilde 640 360  foto benedicte fjeldberg.jpg

Trenere fra REMA 1000 Hjerteligaen samlet

44 trenere fra Tromsø i nord til Arendal i sør var sist helg samlet til to engasjerende dager på Gardermoen.

Det var lagt opp til et aktivt program, med gode foredrag, gruppearbeid og diskusjoner, i en tett og sosial ramme for trenerne og lederne fra REMA 1000 Hjerteligaen.

Bjørnar Erikstad fra Stiftelsen VI holdt et svært inspirerende og humørfylt innlegg med tittelen «Motvind er til for å seile i», - et innspill til å tenke positivt, se muligheter og ha mindre søkelys på begrensninger i arbeidet med mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Th-seminar erikstad 640 360 foto benedicte fjeldberg.jpg

Han påpekte at han selv føler at han har hatt veldig flaks med de personene han har møtt gjennom livet. Personer som sammen med hans egen iver etter å mestre og få til ting, har sett muligheter og lagt til rette for at han ble en knakende god seiler med femteplass i seiling som beste sportslige resultat.

Vigdis Holmeset, en mangeårig trener på klubb og landslag, nå ansatt i NHF, tok deltakerne med i en teoretisk/praktisk økt, hvor fokus var planlegging av trening og hvordan økta og øvelsene kan tilpasses til ei gruppe med ulike forutsetninger. Her fikk deltakerne mange tips, og de fikk i praksis lære hvordan de kan bruke fagstoffet på handball.no.

Hun poengterte at det var viktig med en god plan for øktene, og at alle skal kjenne på mestring og ha det gøy, slik at de gleder seg til å komme tilbake til neste trening.

Vår mangeårige landslagssjef Marit Breivik er fortsatt en inspirator, og foran de fremmøtte ved Scandic Oslo Airport holdt hun et flott foredrag om hvordan bygge lag og skape lagfølelse for utøvere med ulike forutsetninger og ferdigheter. Her brukte hun eksempler fra egne opplevelser i ulike roller i idretten, og viste at det er utfordringer på alle lag i idretten vår, og at en til enhver tid må tilpasse aktivitet og innhold, slik at en kan få det beste ut av hver spiller - både individuelt og i samspill i laget.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Th-seminar marit breivik 640 360 foto benedicte fjeldberg.jpg

Oppsummeringen på søndag var at alle var svært fornøyde, og at de har fått mye faglig påfyll til trenerrollen i egen klubb, at de har fått nye bekjentskaper og fått utvekslet erfaringer, som vil være til stor nytte i det videre arbeidet i klubb.

- Vi takker flotte foredragsholdere og engasjerte deltakere for flotte og nyttige dager, med innspill som vil bidra til at inkluderingsarbeidet i NHF skal bli enda bedre, og samspillet med region og klubb enda sterkere. Det vil jobbes med flere nyttige felles møteplasser, både fysisk og digitalt, i årene fremover, sier de to inkluderingsansvarlige i Norges Håndballforbund, Benedicte Fjeldberg og Eva Skei.