Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Portrett tatt i Bodø 21.07.2023
Mia Solberg Svele var en av Norges tre toppscorere i kampen.
Foto: Benedicte Watne Olsen

To av to seire for rekruttlandslaget

De norske rekruttjentene scoret hele 40 (!) mål mot Polen fredag. Det var selvsagt nok til seier, det!

Det norske rekruttlandslaget, LKR, spilte fredag kveld sin andre av totalt to kamper mot Polen, i Polen.

Torsdag storspilte jentene til nimålsseier, men dagen derpå virket det meste litt tyngre og tregere. Litt flere tekniske feil og noen pasninger til strek som ble litt for lette å lese gjorde at polakkene maktet å holde seg tett bak. Kun et par mål skilte de to lagene over en lengre periode. Men heldigvis var det litt sånn at når det skortet den ene veien, så var det litt kløning den andre veien også. 

Til pause var Norge foran med tre.

Den andre omgangen startet slik den første sluttet. Polen snappet i ett angrep. I det neste snappet Norge. Norges venstrekant scoret et lekkert mål. Så gjorde Polens venstrekant nøyaktig det samme bare sekunder senere. Lagene fulgte hverandre med andre ord tett. Midtveis i andre omgang var Polen bare ett mål bak. 

Norge slet litt med å finne ut av det fremover, og ble liggende langt ute og kaste ball. Det ble det passivt spill av.  

Men så ble det et temposkifte i kampen. De siste ti minuttene ble en oppvisning i godt ankomst- og kontringsspill. Mens de norske jentene briljerte med prikkpasninger, lobber og presise innspill, virket de polske jentene slitne, og fortsatte å gjøre tekniske feil. Dermed endte kampen med større avstand mellom sifrene enn spillet egentlig så ut til å gi. Norge vant med ti mål og imponerende 40-30. Rekruttjentene returnerer til hjemlandet med to av to mulige seire i bagasjen.

Kampfakta
Polen – Norge LKR 30-40 (14-17)
Wladyslawowo, Polen 

Utvisninger
Polen 2x2 minutter, Norge 5x2 minutter

Toppscorer Polen
Edyta Byzdra med 6 mål

Toppscorer Norge
Mia Solberg Svele, Maja Magnussen og Susanne Liberg Amundsen, alle med 5 mål

Spilleruttaket til samlingen finner du her.