Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240413 Claus Dalgaard-Hansen bylagsturnering.jpg

Stor suksess med foreldremøter

Under årets HUMMEL Bylagsturnering ble det arrangert to møter for foreldrene. De ble godt besøkt.

Hele 400 foreldre deltok på de to møtene som ble arrangert av Region Sørvest i forbindelse med årets HUMMEL Bylagsturnering i Stavanger Idrettshall.

Foredragsholderne var talentsjef Claus Dalgaard-Hansen (yngre landslag menn) og fagressurs/coach Mia Hermansson Høgdahl  (yngre landslag kvinner), som holdt hvert sitt møte om samme tematikk: 

  • Utvilking tar tid
  • Hvordan skape spillere som er selvstendige og tar ansvar for egen utvikling
  • Hva forventer vi av de foresatte?

20240413 foreldremøtet bylagsturnering.jpg

Høgdahl samlet først 200 foreldre på jentesiden og formidlet at man ikke er ferdig som håndballspiller selv om man ikke blir tatt ut på RLM eller landslagsuttakene. Hver enkelt spiller har forskjellig utviklingsløp.

20240413 Mia Hermansson bylagsturnering.jpg

Noen timere senere var det Claus Dalgaard-Hansen sin tur på scenen og han var klar i talen overfor foreldrene på guttesiden: Det er på treningen utviklingen skjer! Kampen er til for å teste ferdigheten du prøver å utvikle, sa han fra scenen.

- Det var fantastisk, sier Jeanette Nilsen, leder for seksjon for spill og trening i Norges Håndballforbund.

- Vi som driver med spillerutvikling opplever altfor ofte spillere, og ikke minst foreldre, som har veldig dårlig tid. Utvikling tar tid, og det å utvikle en ny ferdighet tar tid. Det og de andre budskapene som Mia og Claus formidlet på møtene, håper jeg foreldrene tar med til sine miljøer. Så skal vi jobbe med å få ut budskapet på flere arenaer, avslutter Nilsen.