Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fornøyd på benken
Trener Steffen Stegavik er godt fornøyd med Sola denne sesongen.
Foto: @handballfoto - Kenneth McDowell

Sola grubler på neste steg mot norgestoppen

Quizmasterne kan ha spørsmålet klart: Hvem tar hvert år bronse i serien og spiller kvartfinale i E-cupen?

Jo, det er Sola. Denne sesongen ble det seriebronse for fjerde år på rad og kvartfinale i Europa-ligaen for tredje år.

- Vi må være ordentlig godt fornøyd. Tredjeplass i serien er veldig bra med de skadene og forfallene vi hadde på forsesongen, sier trener Steffen Stegavik og tenker på at landslagsaktuelle Kristina Novak var ute med tommelbrudd og keeper Rikke Granlund med fødsel. I tillegg forsvant Live Rushfeldt Deila til Esbjerg etter 11 kamper i REMA 1000-ligaen.

- I den perioden tapte vi et par kamper for mye til å kunne utfordre Storhamar enda sterkere. Men i januar og februar vant vi de kampene vi måtte vinne for å ta tredjeplassen, mot Fredrikstad og Larvik borte og hjemme.

- Jeg er også strålende fornøyd med spillet i Europa. Vi vinner vår gruppe og slår det beste spanske laget. Så er vi dessverre litt uheldige og krysser mot det beste laget, Nantes. Dermed ble kvartfinalen litt for tøff for oss. Og så var vi fornøyd med å komme til Final8, men vi var ikke i nærheten mot Storhamar i semifinalen.

Den oppsummeringen var grei. Det er når vi beveger oss inn på neste tema at Stegavik blir litt mer grublende.

- Hva skal Sola gjøre for å ta enda et steg nærmere Vipers og Storhamar?

- Det er det som er det vanskelige. Vipers og Storhamar ligger foran oss både sportslig og økonomisk. Det blir spennende å se hvor vi står etter denne sesongen.

- Spillere er på vei bort?

- Vi merker at andre tilbyr to, tre, fire og fem ganger mer i lønn, og jeg skjønner at spillere velger det. Her er det jobb og skole ved siden av. Sola er et springbrett, og vi har vist at vi har det sportslige når vi sender spillere videre til Esbjerg og Györ. Vi må bare stikke fingeren i jorda og erkjenne at vi ikke er en toppklubb utenfor banen.

- Kan dere bli det?

- Vi er stolte over at vi har greid å skape de sportslige resultatene vi har gjort, men for å komme videre må vi styrke økonomien og ting rundt. Det står på engasjementet rundt her. Til tross for fire bronser og kvartfinaler i E-cupen, står publikumsoppslutningen på stedet hvil - og sponsorstøtten kunne også vært bedre. Finner vi nøkkelen her, har vi muligheten for å ta enda et steg opp, mener Stegavik.

- Hvordan gjøre det når man ikke har råd til å hente fra øverste hylle?

- Vi ser etter dem som har noe i seg, men som ikke er blitt brukt så mye i klubbene sine. Det er spillere vi har fått til å blomstre. Live er et eksempel på det. Hun var tidligere en potet som ble brukt over alt. Her fikk hun en rolle, blomstret og nå er hun i en av verdens beste klubber, sier "blomsterhandler" Stegavik.

Etter to seire over Fredrikstad i sluttspillet, er sesongen ennå ikke over for Sola. Nå venter rogalendingene på Vipers' valg av motstander i semifinalen. Det valget skulle vært foretatt mandag kveld, men ble utsatt ettersom Molde slo Larvik 32-27. Det betyr at lagene har en seier hver. Det blir en tredje kamp i Larvik 2. mai.

Vi tipper at Steffen Stegavik setter en nellik i knapphullet hvis Vipers velger seg vinneren av Larvik-Molde.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.