Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Krakow, Polen 20230113. 
Magnus Abelvik Rød i håndball herrer VM-kampen mellom Norge og Nord-Makedonia i Tauron arena.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum

Rød melder seg uaktuell for OL

Magnus Abelvik Rød legger Paris-OL til side i jakten på å stille best mulig rustet for sesongen 2024/2025.

Det var under EM i januar at Håndballguttas høyreback pådro seg et brudd i foten. Siden har han bedrevet opptrening som planlagt. Skadebehandlingen er i tråd med prognosene som ble lagt frem den gangen.

Samtidig har Magnus Abelvik Rød innsett at sommerens OL kommer på et ugunstig tidspunkt med tanke på å kunne prestere maksimalt kommende sesong. Til sommeren skal Rød bytte klubb fra Kolstad til Pick Szeged, og i januar/februar 2025 er det VM på hjemmebane.

- Det har ikke vært en lett avgjørelse å ta, men jeg er ikke klar for å kjempe om en plass i OL-troppen i forlengelsen av skaden. Både for min del og for Håndballguttas del er det bedre at jeg tar en pause fra landslaget. Derfor har jeg gitt Jonas beskjed om at jeg ikke er aktuell for en plass i OL-troppen, sier Magnus Abelvik Rød.

- Jeg ønsker å få ro rundt det arbeidet jeg trenger å gjøre de neste ukene og månedene, og da vil jeg ikke stresse for å rekke et mesterskap. Ønsket mitt er alltid å spille alt av kamper og mesterskap, men jeg må innse at akkurat nå er ikke det bærekraftig for meg. Det å spille på landslaget er et så stort privilegium, ikke minst under et OL. Skal du representere Norge i troppen i Paris må du være 100 prosent fysisk og mentalt, men nå er jeg der at jeg ønsker 100 prosent fokus på å bli frisk og skadefri, sier Rød.

- Det kan hende jeg får spilletid i sluttspillet for Kolstad, og så skal jeg møte opp i Szeged i sommer for å forberede meg best mulig med dem inn mot sesongstarten. Den planen er nok for meg nå. Så er jeg og Jonas enig om å ta opp tråden igjen etter OL, for å snakke om landslaget og veien videre. Min avgjørelse nå er absolutt ikke et nei til Norge for all fremtid, sier Magnus Abelvik Rød.

Landslagssjef Jonas Wille sier dette:

- Det norske landslaget vil alltid ha bruk for spillere som en skadefri Magnus. Når det er sagt har jeg stor forståelse for at Magnus trenger lengre tid for å bli trygg på at kroppen kan tåle den belastningen som kreves for å spille for både landslag og klubb. Det støtter vi ham i, og jeg respekterer valget hans. Dialogen har også vært god hele veien. Vi er enige om at ingen dører er lukket med tanke på det som kommer etter OL, sier Wille.

Les mer om Håndballgutta