20210603 Tuva Ulsaker Høve LKR Foto Svein André Svendsen 640x360web.JPG
Tuva Ulsaker Høve ble kampens toppscorer med syv nettkjenninger. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Rekruttjentene med storseier over Polen

Rekruttjentene ledet med syv til pause, og dro ifra tidlig i andreomgang. Kampen endte 29-20.

Torsdag kveld møtte Rekruttjentene Polen til kamp. De norske jentene førte tidlig an med godt forsvarsspill og god fart fremover i banen. Med Mina Hesselberg i spissen, gikk Rekruttjentene tidlig opp i ledelsen, og stillingen var 4-1 fem minutter ut i kampen.

I undertall og med godt polsk spill, skulle ledelsen tettes noe, og da det var spilt ti minutter reduserte de hvitkledde til 4-6. Det var jevnt de neste minuttene, men Rekruttjentene beholdt ledelsen. En periode med godt norsk forsvarsspill ga uttelling, og ti minutter før pause var de rødkledde igjen foran med fire mål på stillingen 9-5.

Den polske målvakten stod godt en periode, og forhindret de norske jentene å øke ledelsen ytterligere. De ledet med fire til det gjenstod fem minutter. Den siste perioden av omgangen, stod også Norge godt bakover og mellom stengene, og sammen økte Rekruttjentene ledelsen inn til pause. Tre kjappe mål mot slutten av omgangen ga Norge et forsprang på 14-7.

Det var Rekruttjentene som fikk best start på andreomgangen, og særlig kantspillerne. De var sikre i sin sak, og scoret de tre første målene i omgangen. Med høy fart fremover i banen, tok det ikke mer enn åtte minutter før de var ti mål foran. Da var stillingen 19-9.

Tross en periode med litt rot og noen tekniske feil, spilte rekruttjentene jevnt og godt den neste perioden. Polakkene hang med, og lot ikke de rødkledde dra noe mer fra. Med ti minutter igjen på klokka, stod stillingen 25-15.

Det ble aldri særlig spennende. Rekruttjentene spilte godt resten av kampen, og beholdt timålsledelsen lenge. Det hele endte til slutt 29-20 i norsk favør.

Rekruttjentene møter Polen igjen i morgen (fredag). Kampen spilles kl. 17.30, og kan ses på her.

Polen - Norge 20-29 (7-14)