Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Budapest, Ungarn 20230604. 
Vipers målvakt Katrine Lunde feirer seieren i finalen i Champions League i håndball mellom Vipers og Ferencvárosi TC i MVM Dome Budapest.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Vipersjentene kunne juble for å gå til topps i Champions League i 2023.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Nå er det tid for kvartfinaler i Ch. League

Lørdag får Vipers besøk fra Györ med fem norske spillere. Mange andre norske skal også i aksjon i helgen.

Selv om Vipers har vunnet Champions League de siste tre sesongene på rad, har nok det ungarske laget favorittstempelt i kvartfinalen. Med fem norske landslagssjerner på laget (Silje Solberg-Østhassel, Kari Brattset Dale, Emilie Hovde, Veronica Kristiansen og Stine Bredal Oftedal) vant de sin gruppe og gikk dermed direkte til kvartfinale. Vipers ble nummer fire i sin gruppe, og måtte derfor ut i play-off. Der møtte de et annet ungarsk lag, DVSC Schaeffler, som ble to spennende kamper der sørlendingene vant med et mål sammenlagt.

Kvartfinalene spilles best av to kamper, den går første i Aquarama lørdag kl. 18, og den kampen er helt utsolgt! Vipers legger opp til skikkelig håndballfest denne dagen med pre-match på Hartmanns Brygge fra kl. 13.00. Så oppfordrer de publikum til å møte opp tidlig i Aquarama. Returoppgjøret går i Györ lørdag 4. mai kl. 18.00.

Mange norske jenter skal i aksjon

To danske lag ble nummer to i sine grupper og slapp dermed play-offkamper. På Team Esbjerg finner vi ikke mindre enn seks norske spillere (Kristine Breistøl, Henny Reistad, Sanna Solberg-Isaksen, Nora Mørk, Marit Røsberg Jacobsen og Julie Bøe Jacobsen). Laget kom på en fjerdeplass i fjorårets Champions League, og har nok ambisjoner om å kjempe om gullet i år. De skal ut mot ungarske FTC-Rail Cargo Hungaria som kommer fra Budapest, i kvartfinalen. 

Odense er også godt representert med fem norske spillere (Maren Aardahl, Tonje Løseth, Malin Aune, Thale Rushfeldt Deila, Ragnhild Valle Dahl samt trener Ole Gustav Gjekstad). Odense kom til kvartfinale i fjor der de måtte gi tapt for Györ. I år møter de tyske Bietigheim i kvartfinalen.

I den siste kvartfinalen møtes det rumenske laget CSM Bucuresti (med Marie Davidsen, Emilie Hegh Arntzen og Vilde Ingstad) og franske Metz. 

Første runde med kvartfinaler spilles slik:

27. april
Kl. 16.00 FTC - Team Esbjerg
Kl. 18.00 Vipers - Györ

28. april
Kl. 14.00 Bietigheim - Odense
Kl. 16.00 Bucuresti - Metz

Kampene sendes på Handball Kanalen.

Les mer om norske lag i e-cup og på Champions League-sidene til EHF.