Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norge - Østerrike
Marie Davidsen fra åpningskampen i VM 2023 mot Østerrike.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Marie spiller sin første landskamp i Bergen

Marie Davidsen har aldri spilt landskamp i Bergen. Hun gleder seg til å møte Ungarn i Åsane Arena.

– Det blir kjempegøy å komme på skikkelig hjemmebane for min del. Det er både stort og artig. Det blir kjempekjekt å se kjente ansikter på tribunen, det ser jeg frem til.

Etter 17 landskamper siden debuten for to år siden, får hun garantert en stor opplevelse når Håndballjentene møter Ungarn i et utsolgt Åsane Arena torsdag 4. april. 

Hun forteller at hun har lært mye på de to årene på landslaget.

– Det er kjekke jenter, som har en veldig god lagånd. Å se hvordan målvaktsteamet jobber har vært veldig lærerikt. Det har vært ufattelig stort og kjempegøy. Jeg er veldig glad for at jeg har fått muligheten til å være med. Jeg koser meg på landslaget, utdyper hun.

Marie Davidsen var med i EM-troppen 2022 uten å få spilletid og var hjemmeværende reserve i VM 2023. Kampen om OL-plassen er et trangt nåløye.

– Det blir en hard kamp om plassen i OL-troppen. Norge har to fantastisk gode målvakter i Katrine Lunde og Silje Solberg-Østhassel. Generelt er det mange gode målvakter i Norge, så det blir veldig tøft å komme med. Det gjelder å trene bra og gjøre så godt man kan når man får muligheten. Så får vi se hva det holder til. Det gjelder både på landslaget og i klubb, mener hun.

I klubb har Marie Davidsen vært i utlandet i fem sesonger. Fra hun forlot Tertnes i 2019, har det blitt to år i tyske Thüringer og deretter tre år i rumenske Bucuresti.

– Det er litt annerledes enn å spille i Norge. Det er en annen kultur. Men det er en opplevelse for livet, som jeg ikke ville vært foruten. Det er veldig artig!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Marie Davidsen og Maja Furu Sæteren
Marie og Maja Furu Sæteren som debuterte i Posten Cup 2023.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Til høsten blir det retur til Norge og Molde.

– Jeg følte tidspunktet var riktig for å komme seg nærmere hjemme. Det blir veldig godt. Jeg får bo nærmere familie, samtidig som Molde virker spennende. Nå bor jeg langt fra alt i Norge, så det skal bli fint å være med og bidra i en klubb som satser.

– Hva har det å si for landslagsmulighetene dine?

– Det vet jeg ikke, egentlig. Det optimale hadde nok vært å spille Champions League, men jeg tenker at jeg må jobbe godt med det jeg kan gjøre noe med. Det er å redde flest mulig baller, og så får jeg se hvor langt det tar meg. 

Slik er ukas kampprogram:

04.04 kl. 19.15 Norge - Ungarn (TV 2 Direkte)
06.04 kl. 15.00 Sveits - Norge (TV3)

Les mer om Håndballjentene