Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Torbjørn Bergerud Kolstad
Torbjørn Bergerud endte på 42% i redningsprosent mot Drammen.
Foto: Lars Rune Skaug

Kolstad videre til sluttspillfinale

Kolstad vant den avgjørende semifinalen mot Drammen 28-23, og er klare for sluttspillfinale.

Mandag kveld var det duket for den avgjørende semifinalekampen i sluttspillet mellom Drammen og Kolstad. Serie- og NM-vinner Kolstad tok første stikk i Kolstad Arena forrige uke, og sikret seg en plass i sluttspillfinalen etter dagens kamp.

Hjemmelaget satte den første ballen i mål, men Kolstad overtok ledelsen kort tid etter. Lagene var jevnspilte de neste minuttene, med to målvakter som stod fram for hvert sitt lag. Midtveis i omgangen hadde Kolstad fått en liten ledelse på stillingen 8-6.

Landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud stod tidvis som en vegg i Kolstadmålet, og var en stor bidragsyter til Trøndernes ledelse. Kolstad fikk vist fram sin solide bredde, men Drammen hang godt med på hjemmebane.

Drammen reduserte fra 9-13 til 12-13 kort tid før pause, før August Storbugt så rødt og Kolstad var en spiller mer i omgangens to siste minutter. Bortelaget gikk dermed til pause med en 14-12-ledelse.

Sigvaldi Gudjonsson Kolstad
Foto: Kolstad

De rødkledde fortsatte storspillet etter pause, og Bergerud vartet opp med flere gode redninger også etter hvilen. Ti minutters måltørke var et faktum for Drammen, som tok en tidlig time-out i andre omgang. 12-14 ble til 13-21, og Kolstad kunne begynne å se sluttspillfinalen i det fjerne. 

Sigvaldi Gudjonsson var i det lekne hjørnet mandag kveld, og satte flere gode scoringer fra sin høyrekant. Drammen begynte omsider å omsette sjansene sine til mål, og reduserte Kolstads ledelse til kun fire mål.

Et rutinert Kolstad lag sikret til slutt seieren 23-28, og dermed også sluttspillfinale i REMA 1000-ligaen. Finalene spilles 22.05 og 25.05, hvor vinneren av de to kampene stikker av med seieren. Ved uavgjort i kampene spilles en tredje kamp 29.05.

KAMPFAKTA
Sluttspill REMA 1000-ligaen, kvartfinale
Drammen – Kolstad 23-28 (12-14)
Drammenshallen, Drammen 
Toppscorer Drammen: Emil Magnus Hansson - 5 mål
Toppscorer Kolstad: Sigvaldi Björn Gudjonsson - 7 mål
Utvisninger: Drammen 2x2min. + 1 rødt kort, Kolstad 6x2min.