Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hummelball og utstyr. Trening LMS Håndballgutta i Aarhus mars 2022.
Foto: Lars H. Kvam / NHF

Justerer høstens planer for yngre landslag

Trenerressursene for NHFs yngre landslag vil bruke høsten på å følge opp spillerne tett i klubbhverdagen.

Landslagsmiljøene, ledet av landslagssjef Jonas Wille og Thorir Hergeirsson, gjør endringer for yngre landslag for høsten 2024. Hovedårsaken er økte kostnader rundt drift av landslagene. Rent konkret gjøres følgende justeringer:

Yngre landslag, menn:

LM04: Samlingen i november utgår
LM06: Samlinger i september og november utgår
LM08: Samlinger i september og november utgår

De yngre landslagene på kvinnesiden (LK06, LK08) gjør det samme med aktiviteter i september og oktober. I november skal LK08 (Jentelandslaget) spille Scandiberico som planlagt, og det holdes en åpning for at det kan bli gjennomført samling for LK06 (U-jentene) samme måned, dersom det er midler til dette ved inngangen til høsten.

De øvrige samlinger og mesterskap for NHFs landslag, både vår og sommer, gjennomføres som planlagt.

- Vi må forholde oss til de økonomiske rammene som er fastsatt for vår aktivitet. Det er derfor vi tar disse grepene nå, sier landslagssjef for Håndballjentene, Thorir Hergeirsson.

- Utgiftene for landslag - reise, mat og opphold - har økt med opp mot 40 prosent den siste tiden, og 2024 er et år med to mesterskap for begge seniorlandslagene. På grunn av den økonomiske totalsituasjonen er rammene imidlertid i stor grad de samme som 2023, sier Hergeirsson.

- Den sentrale aktiviteten er en svært viktig del av spillerutviklingen, så vi håper at vi i 2025 er tilbake til normalen igjen, med landslagssamlinger for alle lag, sier han.

Jonas Wille og hans team har - som nevnt over - også gjort endringer i sin planlegging av høsten 2024.

- Antallet samlingsdøgn, reiser og treningskamper i 2024 øker våre kostnader. Vi tilpasser våre budsjetter deretter, sier Wille.

- Til gjengjeld vil landslagstrenerne være enda mer synlige i klubbmiljøene og i Håndball-Norge til høsten. De skal altså bruke arbeidstimene sine på en annen måte, sier talentsjef på guttesiden, Claus Dalgaard-Hansen.