Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

24-SILJE-SOLBERG-TREKNING-EM2024.jpg

Håndballjentenes EM-gruppe er klar

Håndballjentene møter Østerrike, Slovenia og Slovakia i det innledende gruppespillet under EM i desember.

Torsdag kveld ble gruppene til EHF EURO 2024 for kvinner trukket under EHFs trekning i Wien. Norge havnet i gruppe E med gruppespill i Innsbruck (Østerrike). EM 2024 spilles fra 28. november til 15. desember. Hovedrunden spilles i Debrecen i Ungarn og Wien i Østerrike. Finalehelgen spilles i Wien.

- Vi tar de lagene som trekkes ut av hatten med ydmykhet. Fin trekning og Innsbruck er et fint sted å være i desember, sier Thorir Hergeirsson om trekningen. Det blir arbeid etter kjent motto «En kamp om gangen», avslutter han. 

- Jeg syns det blir spennende. Innsbruck ser ut som et fantastisk sted. Jeg elsker fjell, så å ha fjellene rundt håndballhallen er jo luksus, sier Silje Solberg-Østhassel i etterkant av trekningen i Wien. Slovenia har vi slitt mot tidligere, så det blir en tøff kamp, og det er fint med tøffe kamper inn til mellomrunden, avslutter hun.

24-SILJE-SOLBERG-TREKNING-EM2024_sitat.jpg

EHF EURO 2024 vil skille seg ut som det største EM for kvinner i historien, med 24 deltakende nasjoner. Arrangørene Østerrike, Ungarn og Sveits, samt tittelforsvarer Norge, var direkte kvalifisert, mens de øvrige nasjonene spilte kvalifisering som ble avsluttet første helgen i april.

Seks lag var forhåndsplassert i hver sin pulje. Resten av lagene, inkludert Norge, ble fordelt på fire ulike seedingnivåer basert på kvalifiseringen og resultatene i EM 2022. Her er resultatet etter trekningen torsdag kveld i Wien:

Seks grupper med fire lag i hver:

Gruppe A, Debrecen, Ungarn:
Sverige
Ungarn
Nord-Makedonia
Tyrkia

Gruppe B, Debrecen, Ungarn:
Montenegro
Romania
Serbia
Tsjekkia

Gruppe C, Basel, Sveits:
Frankrike
Spania
Polen
Portugal

Gruppe D, Basel, Sveits:
Danmark
Sveits
Kroatia
Færøyene

Gruppe E, Innsbruck, Østerrike:
Norge
Østerrike
Slovenia
Slovakia

Gruppe F, Innsbruck, Østerrike:
Nederland
Tyskland
Island
Ukraina

Billetter til Women's EHF EURO 2024 er tilgjengelige her.

Se alt fra trekningen på EHF sine sosiale mediekanaler, samt Håndballjentene på Snapchat og Handballandslagene på Instagram.

Trekningen kan ses i opptak på youtube.com/thehomeofhandball

Vil du heie på Håndballjentene i EM? Vår partner Koment arrangerer gruppetur til finalehelgen. Mer info kommer.