Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240405 VM25 logo 640x360.jpg

Fem byer klare for Håndball-VM

Det neste VM for menn skal spilles i Norge, Danmark og Kroatia i 2025. Billettene slippes 12. april.

Om litt over ni måneder skal klodens beste håndballspillere begeistre i arenaer i Norge, Danmark og Kroatia under det 29. Håndball-VM for menn. De tre vertsnasjonene kobler sammen ulike hjørner av Europa gjennom mesterskapsslagordet Inspired by Handball.

For tredje gang i historien vil 32 lag delta i Håndball-VM for menn. To innledende grupper, én hovedrundegruppe, to kvartfinaler, én semifinale, samt bronsefinale og finale, skal spilles i Unity Arena (tidligere kjent som Telenor Arena) i Bærum.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fornebu  20240122. 
Telenor Arena, tidligere kjent som Fornebu Arena, er Norges største multifunksjonsarena og ligger på Fornebu i Bærum rett utenfor Oslo.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Herning er arena for to innledende puljer og én hovedrundegruppe, mens det i den kroatiske hovedstaden Zagreb vil bli spilt to innledende, én hovedrunde, to kvartfinaler og én semifinale.
Foto: Fredrik Varfjell

- Vi gleder oss virkelig til å arrangere VM på norsk jord, med finalehelgen som prikken over I-en. Dette blir den første VM-finalen i Norge siden VM for kvinner i 1999, og det blir en stor ære for oss å ta imot verdens beste håndballspillere til Fornebu. Vi er i full gang med å planlegge mesterskapet. Mye jobb gjenstår, men ved hjelp av dyktige og hardtarbeidende kolleger i de tre arrangørlandene, og de flere hundre frivillige som gjør det mulig å arrangere mesterskapet, ser vi frem til å åpne Unity Arena for resten av håndballverdenen, sier prosjektleder Kia Haftorn Otnes.

Finalen spilles i Unity Arena 2. februar. To og en halv uke før dette avholdes åpningsseremonien, og VMs første kamp, i Herning i Danmark 14. januar.

- Vi er begeistret over at Danmark kan starte forsvaret av VM-trofeet på hjemmebane. Dette blir det syvende mesterskapet i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor atmosfæren alltid er elektrisk. Vi ønsker også denne gang å heve listen og skape nye standarder for håndballopplevelser i verdensklasse, sier arrangementsansvarlig i Det danske håndballforbundet, Anita Kristiansen.

Kroatia tar imot lagene fra de fire gjenværende gruppene. To av disse vil bli spilt i Zagreb, mens én plasseres i Porec og én i Varazdin. Videre vil én hovedrunde bli spilt i Zagreb og én i Varazdin, før Zagreb huser to kvartfinaler og den ene av semifinalene. I tillegg vil President’s Cup avvikles i Porec.

- Vi er glade og stolte over at Kroatia skal arrangere VM for menn i 2025 sammen med Danmark og Norge. Vi er trygge på at de tre store håndballnasjonene vil tilby uforglemmelige opplevelser for de 32 lagene og for håndballentusiaster over hele verden – enten de besøker vertsbyene og arenaene, eller følger turneringen fra TV eller Internett, sier den kroatiske håndballpresidenten Tomislav Grahovac.

Opprinnelig søkte de tre vertsnasjonene hver for seg, før de ble enige om å slå sammen sine søknader. En forutsetning var da at semifinalene ble fordelt på to land. De to lagene som går videre fra hovedrunden i Herning reiser til Unity Arena for å spille kvartfinale og semifinale der, mens lagene fra hovedrunden i Varazdin drar til Zagreb for å møte de topplasserte nasjonene fra den gruppen i kvartfinaler og semifinale.

De to lagene som møtes i semifinale i Zagreb reiser til Norge for å spille finaledagen i Unity Arena 2. februar når hele VM får sitt klimaks.

Besøk www.inspiredbyhandball.com for å få den komplette kampoversikten!

18 av 32 nasjoner er allerede kvalifiserte for turneringen. Vi får navnet på ytterligere deltakernasjoner gjennom den europeiske playoff’en i mai. De innledende gruppene trekkes i Zagreb 29. mai.

Billettsalget til kampene i Norge starter 12. april via Eventim. I første salgsfase selges pakkebilletter til rabattert pris. Mer informasjon kommer!