Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Beachball_640x360.jpg

Endringer i regelverket for beachhåndball

Regelverket i beachhåndball er oppdatert før sesongen kastes i gang på beachbaner over hele landet.

Norges Håndballforbund (NHF) har revidert regelverket for alle aldersklasser med mål om å gjøre beachhåndballen til en bedre aktivitet for alle.

- Oppdateringen gjør at vi kan gjennomføre all beachhåndballaktivitet i henhold til det internasjonale regelverket. Noen av regelendringene påvirker aktiviteten direkte, og det er viktig at du som trener, spiller eller dommer setter deg godt inn i endringene som er gjort. Målet er at beachhåndballen skal bli enda mer rettferdig og fartsfylt, og passe for alle, sier Tim-Nicolai Fjellvang, EHF-delegat og dommerutviklingsansvarlig i NHF.

Endringene er delt inn i tre deler:

  • Regeltilpasninger 6-9 år
  • Regeltilpasninger 10-15 år
  • Ordinære spilleregler

Og omfatter blant annet:

  • Tilpasset shoot-out i yngre aldersklasser
  • Automatisk minimumskarantene i en kamp for direkte diskvalifikasjon
  • Situasjoner i siste spilleminutt
  • Målvaktens opptreden i målfeltet

Klikk her for å komme til spillereglene for beachhåndball

Innføring i spillereglene og introduksjonskurs i beachhåndballen

Norges Håndballforbund har et eget introduksjonskurs i beachhåndball. Kurset gir deg en kort innføring i hva beachhåndball er, oppbyggingen av regelverket, samt noen videoeksempler på hvordan regelverket bør brukes. Kurset tar kort tid, og er for deg som er ny i beachhåndballen, ønsker en oppfriskning eller rett og slett bare er nysgjerrig.

Regelprøven i beachhåndball tar for seg en del av de vanlige og uvanlige situasjonene som oppstår i idretten. Denne er for deg som ønsker en litt dypere forståelse av regelverket. Dommere som dømmer beachhåndballkamper oppfordres til å ta testen, da den er laget med utgangspunkt i retningslinjene til Det europeiske håndballforbundet og Det internasjonale håndballforbundet.

Klikk her for å komme til introduksjonskurset
Klikk her for å komme til regelprøven

Lykke til med årets sesong!