Bækkelaget vant sin kamp og slipper play-off.

Dramatikk i serieavslutningen

Nærbø, Halden og Bergen sikret seg de tre siste sluttspillplassene i årets REMA 1000-liga.

Før siste serierunde var det avklart i toppen og helt i bunnen. Kolstad er seriemester, Elverum tok sølvet og ØIF Arendal sikret seg bronsemedaljene. Nederst kom Viking TIF som må ta turen tilbake til 1. divisjon.

Foruten Sandnes hadde alle de øvrige lagene mye å spille for. Runar og Drammen kjempet om fjerdeplassen som gjør at man ikke kan velges av de tre øverste lagene og i tillegg får hjemmebanefordel i den første og evt. tredje kvartfinale.

Bergen, Haslum, Nærbø og Halden ønsket alle en plass i sluttspillet, men der var det bare plass til tre av dem. Bækkelaget, Fjellhammer og Kristiansand spilte for å unngå play-off, som to av de tre lagene må gjennom for å beholde plassen på øverste nivå.

Bækkelaget mot Bergen var kveldens tv-kamp, og hjemmelaget stakk tidlig fra i målprotokollen. Det samme gjorde seriemester Kolstad i møtet med Haslum og sølvvinner Elverum som møtte Sandnes. Men i de øvrige kampene var det spennende den første halvtimen. Til pause ledet Kristiansand med to over Drammen, Halden med kun et mål over Viking, Nærbø var to mål foran Runar, mens Fjellhamar ledet med et mål på ØIF Arendal.

I Drammen var det jevnt i hele andre omgang, men hjemmelaget overtok ledelsen over Kristiansand etter 55 spilte minutter. Så ble det dramatisk i innspurten der Kristiansand til slutt sikret seg seieren på et sjumeterskast elleve sekunder før slutt.

Etter hvilen fortsatte Nærbø å score på Runar. Dermed sikret de seg til slutt sjetteplass og sluttspill. Bækkelaget økte sin ledelse og sikret seg 11. plass og unngår play-off spill.

Fjellhammer hang godt med lenge, men måtte se ØIF Arendal overta ledelsen, og bronselaget sikret seg seieren. Halden klarte etter hvert å riste av seg Viking og sikret seg sjuende plass og sluttspill. Bergen ble nummer åtte etter tapet for Bækkelaget.

Følgende lag er ferdigspilt for sesongen: Viking TIF (rykker ned), Haslum, Sandnes og Bækkelaget.

Se tabellen i REMA 1000-ligaen menn

Sluttspillet

Etter at alle kampene var ferdigspilt, valgte lagene på de fire øverste plassene sin motstander i kvartfinalene:

• Kolstad valgte Halden
  • Elverum valgte Bergen
  • ØIF Arendal valgte Nærbø
  • Runar fikk Drammen

Alle finalene spilles best av tre kamper. Det best plasserte laget fra REMA 1000-ligaen har hjemmekamp i den første og evt. tredje kampen. Det skal kåres en vinner i alle kamper. Står det uavgjort, spilles ekstraomganger 2x5 min., evt. nye 2x5 min. og hvis fortsatt likt avgjøres kampen med 7m-kast.

Alle semifinaler og finaler sendes på TV 2 Sport 2.

Semifinaler

Høyest rangerte lag fra REMA 1000-ligaen velger motstander. De to høyestrangerte gjenværende lagene fra REMA 1000-ligaen kan ikke møtes.

Kampdatoer: 24./26.04, 29./30.04, 04./05.05

Finaler

Vinner av semifinale 1 og 2.

Kampdatoer: 22.05, 25,05 og 29.05

Vinner av sluttspill får den høyest rangert E-cup plassen. Den nest høyest rangerte E-cup plassen tildeles vinner av REMA 1000-ligaen, evt. det best plasserte laget i REMA 1000-ligaen som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup.