Tatabanya, Ungarn 20240314.
Petter Øvreby og Christian O'Sullivan mot Portugals Salvador Salvador under kampen mellom Norge og Portugal i OL-kvalifiseringsturneringen i håndball for menn.
Det ble tett i de siste minuttene, men Norge holdt det oppe og tok med seg to poeng fra første kamp i OL-kvalifiseringen.

Håndballgutta er ett steg nærmere OL

De norske gutta fikk en god start på OL-kvalifiseringen med seier 32-29 over Portugal.

Håndballgutta spiller denne uken OL-kvalifisering i Ungarn, hvor de møter Portugal, Ungarn og Tunisia. De to beste lagene i gruppa går videre til OL i Paris til sommeren.

Første motstander ut torsdag kveld var Portugal. Kampen åpnet jevnt og de to lagene fulgte hverandre tett. Portugal kom foran 3-2, men de rødkledde fikk to kjappe scoringer og tok ledelsen 4-3. Like før ti minutter spilt hentet Torbjørn Bergerud frem en strafferedning og Norge kom to mål foran med scoring fra Sander Sagosen på andre banehalvdel. Det var hans fjerde scoring i omgangen.

Bergerud fortsatte i god flyt utover i omgangen, som ga Norge muligheten til å øke ledelsen. Etter halvspilt omgang lå Håndballgutta foran 11-7. Norge holdt på ledelsen ut hele omgangen, men økte til en femmålsledelse bare minutter før pause. De kom seg deretter til en seksmålsledelse, men i omgangens siste minutt reduserte Portugal med ett, og det stod 18-13 etter halvspilt omgang.

Sander Sagosen under kampen mellom Norge og Portugal i OL-kvalifiseringsturneringen i håndball for menn.
Sander Sagosen ble en av Norges toppscorere i kampen med seks mål.

Ut fra pausen fortsatt Norge i god flyt, men Portugal slapp seg ikke ned. Portugiserne kom hakket nærmere, men de norske gutta ga motstand og kom seg igjen foran med fem mål etter ti minutter. Bare minutter senere sendte Alexander Blonz de norske gutta foran 25-19 med scoring fra straffemerket.

Norge slet en periode inn i kampens siste ti minutter, hvor Portugal virkelig spilte seg inn i kampen igjen og kom to mål bak. Fra straffemerket kunne Portugal komme ett mål bak, men Bergerud hentet frem nok en redning. I andre enden tok Simen Lyse ansvar med to viktige scoringer på rad, men begge gangene svarte Portugal med scoring i et åpent norsk mål og det skilte fortsatt to mål mellom lagene med fem minutter igjen.

Inn i kampens siste minutter kom Norge foran med tre mål, som var en ledelse de holdt på inn til kampens slutt. Christian O'Sullivan avsluttet med kampens siste mål, som gjorde at det endte 32-29 i Ungarn.

Norge tar med det med seg to poeng fra den første kvalifiseringskampen.

Torbjørn Bergerud, som gjorde den god kamp for Norge, sa dette etter kampen.

– Det her var deilig. Viktig å få seier i første kampen og jeg synes vi gjør en godkjent kamp. Portugal er vanskelige, men jeg synes vi står godt i mot, sier han til TVNorge.

Fredag er det pause, men lørdag skal de norske gutta igjen ut i aksjon. Da møter de Ungarn klokken 19:30, før det på søndag er Tunisia som venter klokken 18:30. Kampene sendes på TVNorge og Discovery+.