Anniken Obaidli scoret ti mål for Storhamar i oppgjøret mot Thüringer. Her fra en tidligere kamp.

En seier og ett tap i European League

Storhamar storspilte i Tyskland, mens Sola måtte se seg slått i Frankrike i de første kvartfinalekampene.

Søndag kveld var det klar for kvartfinaler i European League, hvor norske Storhamar og Sola skulle ut i hver sine kamper. Begge lag spilte sine første av to oppgjør, hvor de kjemper som en semifinale i turneringen.

Først ut var Storhamar, som var i Tyskland og møtte Thüringer. Hamar-jentene storspilte fra start og kom opp i en firemålsledelse. De lå i føringen i store deler av første omgang, men Thüringer tok igjen noe av ledelsen utover i omgangen. Med fem minutter igjen kom Thüringer til utligning for første gang i kampen, på stillingen 15-15. Storhamar slapp seg ikke ned og tok tilbake ledelsen i de siste minuttene. Det norske laget kom seg foran 19-17 til pause.

Storhamar fikk en fenomenal start på andre omgang, hvor de i løpet av omgangens første ti minutter økte ledelsen fra to mål til en åttemålsledelse. Det tyske laget reduserte ledelsen med noen mål utover i omgangen, men blant annet Anniken Obaidli og Guro Nestaker holdt Storhamar foran med god margin. I løpet av kampen signerte de to seg for 19 scoringer til sammen.

Thüringer kom fire mål bak, men ikke nærmere. Det endte til slutt med seier 39-35 til Storhamar, som med det har et forsprang på fire mål til returoppgjøret.

Returoppgjøret spilles lørdag 23. mars kl 16.00 i Boligpartner Arena.

Se full kamprapport.

Sola fikk en kjempestart på kampen mot franske Nantes, hvor de raskt gikk opp i en firemålsledelse på bortebane. Etter bråstarten fant Nantes etter hvert flyten og kom seg inn i kampen. Det franske laget kom seg til utligning og tok deretter over ledelsen. Sola kom bak med tre, men like før slutt reduserte de ledelsen med to mål. Sola lå bak 15-16 til pause.

Kristina Novak Sola
Kristina Novak var en av flere som stod frem for Sola i oppgjøret mot Nantes, hvor hun scoret fem mål. Her fra en tidligere kamp.

I andre omgang åpnet Kristina Novak med på utligne til 16-16, men etter seks minutter og flere angrepsfeil fra Sola kom Nantes foran 21-17. De gulkledde kjempet utover i omgangen, men Nantes ble for sterke og fortsatte å øke ledelsen. Inn i kampens siste fem minutter kom Sola fire mål bak med scoring fra Malin Holta, og det var også fire mål som skilte til kampens slutt. Det endte til slutt med tap 27-31 i Frankrike. Sola ligger med det fire mål bak før returoppgjøret på hjemmebane.

Returoppgjøret spilles i Stavanger Idrettshall søndag 24. mars klokken 16.00.

Nantes – Sola 31-27 (16-15)