Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Illustrasjonsfoto ungdomshåndball
Foto: Lars Bryhn

Ekstra opptatt av dyktige forsvarsspillere

Fellesrunden i Bring- og Lerøyserien utgjør en viktig helg for trenere av yngre landslag.

- Vi har en ambisjon om å rekke å se alle Bring- og Lerøy-lag live i løpet av sesongen. Det er det vi legger til grunn når vi planlegger vår tilstedeværelse for kommende helg, sier talentsjef på guttesiden, Claus Dalgaard-Hansen.

Akkurat som landslagssjefene for de yngre landslagene gleder han seg til å kunne se mange spillere på kort tid i løpet av helga.

- Norge er et stort land, så fellesrunden er opplagt en mulighet til å forbedre kartleggingen av de årganger som er involvert. Vi holder slett ikke bare øye med de spillerne vi kjenner til fra før. Jeg husker at vi i Tønsberg i fjor fant seks spillere som vi ønsket inn i de regionale landslagsmiljøene (RLM), som ikke hadde vært med tidligere, sier Dalgaard-Hansen.

Hva ser de så etter, landslagstrenerne som om noen få dager sitter klare i Drammen og på Romerike?

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trener
Claus Dalgaard-Hansen i aksjon på Barnehåndballseminaret 2024.
Foto: Benedicte Watne Olsen

- Vi er ansatt for å utvikle seniorlandslagsspillere. Vi ser derfor etter spisskompetanser som på sikt kan gi spillerne en seniorkarriere på det høyeste internasjonale nivået, og de kompetansene kan vi like gjerne finne på et lag som taper med 15 mål, som hos noen som vinner 15 mål. Det kan være linjespillere som har sans for å sette sperrer, kanten som kan stjele baller, det kan være bakspillere med ekstrem fart, eller bakspillere med skuddkompetanse fra 10 meter, utdyper talentsjefen.

- Det viktigste er imidlertid de spillerne som kan spille begge veier. Gjennom hurtig avkast er toveisspillerne steget ytterligere i kurs, så vi håper alle at vi kan få se mange spillere som prioriterer og engasjerer seg i forsvarsspillet. De er interessante typer, konstaterer Dalgaard-Hansen.

- Dessuten gleder vi oss til å møte trenerne. Siden RLM-samlingene foregår på dagtid, har vi for sjelden muligheten til å hilse på klubbtrenerne. Selv om fellesrunden betyr hektiske dager for klubbtrenerne, håper vi at vi kan få snakket litt sammen med dem. Det er jo klubbtrenerne som kjenner spillerne best, poengterer talentsjefen.