Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maria Hjertner
Maria Hjertner og Byåsen har som mål å sikre plass i sluttspillet i REMA 1000-ligaen
Foto: Fotolars

Byåsens pengeproblemer endret forutsetningene

Byåsen startet sesongen fortreffelig. Så ble det mangel på penger. Og så på seriepoeng.

- Vi lå an til å få en god sesong frem til vi mistet to viktige spillere og to gode venninner, sier Maria Hjertner.

Da Byåsen Håndball Elite måtte fristille spillere, dro Kjerstin Boge Solås til Vipers (Storhamar neste sesong), mens Janne Håvelsrud Eklo ble lånt ut til Sola. Begge var storscorere for klubben som har vært i toppserien siden 1982.

- Jeg har vært med i gamet så mange år at jeg vet at det er sånn som kan skje. Ikke bare mistet vi to viktige spillere, men det ble også større belastning på en stall som ikke var så bred. Men med hjelp av trenerne (Kari Aalvik Grimsbø og Valery Putans) og fysioen synes jeg vi har vært flinke til å holde balansen, holde god kvalitet og unngå skader, fortsetter Maria, som får en litt spesiell opplevelse onsdag kveld i Kolstad Arena. Da kommer Larvik - klubben hun spilte for i to år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Maria Hjertner
Maria Hjertner har hatt en krevende sesong i Byåsen, men håper det blir mer å juble for mot slutten av sesongen.
Foto: Fotolars

- Det er alltid spesielt med sånne kamper. Det var det også da jeg spilte i Larvik, og vi møtte Byåsen, sier trønderjenta, som tror det bare er Guro Ramberg igjen i Vestfold-laget fra den gangen hun var der.

- Larvik er et godt lag, så det blir både et tøft og spesielt møte. Guro var rekrutt og trente bare litt med oss den gangen. Det er artig å se hvor store steg hun har tatt, sier Maria.

Selv tok hun også et steg til København, der hun spilte i tre år.

- Det var veldig gøy, og jeg fikk venner for livet - samtidig som jeg fikk oppfylt drømmen om å spille i den danske ligaen. Så kom koronaen og en snikende hjemlengsel, forteller 27-åringen som vendte tilbake til Byåsen før forrige sesong. Det endte med 100 scoringer. Hittil denne sesongen står hun med 75 mål, og det er flest spillemål av alle i klubben. Toppscorer er linjespiller Mathilde Arnstad med 100 fulltreffere, hvorav 28 på straffer.

- Hun blir kanskje fôret med innspill fra deg?

- Jeg prøver å spille inn så mye som mulig. Mathilde skal ha ros for at hun er flink til å skaffe rom til seg selv, sier Maria, som har kontrakt med Byåsen ut sesongen. Hva som skjer neste sesong vet ikke 27-åringen ennå, men hun blir på NTNU til sommeren 2025. Der holder hun på med en master i organisasjonspsykologi, etter tidligere å ha tatt en bachelor.

- Det skal bli godt å bli ferdig med studiene. Håndballen har alltid hatt førsteprioritet, forteller den hardtskytende backen.

Den nærmeste måneden er det å sikre sluttspillplassen som har førsteprioritet. Klubben som står med fire NM-gull, fem seriemesterskap og fire sluttspillseire strever nå for å få bli med på moroa helt ut. Trønderne holder den siste sluttspillplassen, med 18 poeng, men Molde på plassen bak har også 18 og Tertnes bak dem igjen har 17.

- Vi har kjempet med nebb og klør hele sesongen, og det skal vi fortsette med. Det er absolutt målet å komme til sluttspillet, avslutter Maria Hjertner.

Kan det bli et snev av gamle "Jubelåsen" når de tre siste kampene, mot Larvik (H), Fana (H) og Molde (B), er unnagjort?  

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Mer om REMA 1000-ligaen