Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

På trenerbenken
Arkivfoto
Foto: Hege Bjanes

1. div: Gamle kjenninger på vei tilbake til eliten

Haslum Bærum Damer og Follos herrelag nærmer seg direkte opprykk til REMA 1000-ligaen.

Tidligere var Stabæk et lag å regne med i toppen av norsk kvinnehåndball. Men i 2019 rykket de ned fra eliteserien, samtidig som damelaget til Haslum IL rykket opp. De to klubbene valgte derfor å slå seg sammen under navnet Bærum Topphåndball som igjen har byttet til dagens Haslum Bærum Damer. Klubben må ikke forveksles med herrelagene Haslum IL (breddeklubben)  og Haslum HK (elitelaget).

Markus Svensson Selnak Rossavik er i dag trener for bærumslaget, helt siden 2008 har han har vært vekselsvis i en av de to klubbene.

- I dag har vi et ungt lag som har overrasket og jobber veldig godt sammen. Vi må vinne tre av de siste seks kampene for å sikre opprykket, men vi tar en og en kamp og forbereder oss til en sesong i REMA 1000-ligaen fra høsten av, forteller han og legger til: De fleste spillerne på laget kommer fra enten Stabæk eller Haslum og har lokal tilhørighet i klubben. Det er en veldig fin gruppe med ambisjoner som trives godt sammen og er på samme sted i livet.

Minst 20 av de 26 kampene i 1. divisjon er ferdigspilt, og på damesiden har ikke Haslum Bærum avgitt et eneste poeng hele sesongen. De leder klart med fire poengs forsprang til Volda og en kamp mindre spilt. Det til tross for at bæringene måtte starte med poengtrekk grunnet eliteseriereglementet.

Volda som spilte i REMA 1000-ligaen forrige sesong, er sikret minst kvalifiseringsspill etter et år i 1. divisjon. Flint Tønsberg – en klubb som også har spilt på øverste nivå tidligere, ligger godt an til å sikre seg den andre kvalik plassen på damesiden.

Helt nederst finner vi Sarpsborg og Kjelsås - begge lagene nyopprykket foran denne sesongen. Men ytterligere to lag vil rykke ned, og i øyeblikket ligger Junkeren mest utsatt til. Men flere av lagene på nederste halvdel av tabellen er fortsatt utrygge.

Søndag 20. april spilles den siste serierunden i 1. divisjon kvinner.

Se tabellen for 1. divisjon kvinner

1. divisjon menn

Lagene har spilt minst 22 av de 26 kampene.

På herresiden er Follo nærmest klare for spill i REMA 1000-ligaen neste sesong, kun to poeng mangler for å være helt sikker. Fire kamper gjenstår for dem, og laget som ennå ikke har tapt en kamp, leder med sju poeng foran Sandefjord som nok en gang kan ende på en kvalik plass.

Charlottenlund ligger som lag nummer tre, men kan ikke rykke opp grunnet klubbsamarbeid med Kolstad. Dermed vil laget som blir nummer fire i årets 1. divisjon spille kvalik om opprykk. Her kan flere lag sikre seg fjerdeplassen.

I bunnen finner vi nyopprykkede Randesund som står med kun et poeng og allerede er klare for spill i 2. divisjon neste år. De får mest sannsynlig følge av OSI og Fyllingen, men flere lag ligger utsatt til.

Siste serierunde spilles søndag 13. april.

Les mer om 1. divisjon menn.