Arendal 20240224.
Storhamars Tina Abdula under andre semifinale for kvinner i NM i håndball mellom Storhamar og Sola i Sør Amfi.
Storhamar og Tina Abdula er klare for finale mot Vipers etter storseier mot Sola.

Vipers og Storhamar møtes i NM-finalen

Vipers og Storhamar var overlegne i sine semifinaler, og skal søndag kjempe om seierspokalen i Final8.

Lørdag var det duket for semifinalene i Final8 i Arendal, hvor kvinnene var først ut i ilden. I dagens første semifinale hadde Vipers god kontroll på Larvik, som i går ble norgesmestere på juniorsiden. I den andre semifinalen møttes Sola og Storhamar, hvor sistnevnte fikk revansje for fjorårets semifinaletap mot samme motstander.

Vipers Kristiansand – Larvik (40-24)

Vipers Jamina Roberts fikk æren av å sette dagens første ball i mål, men lagene var jevnspilte i starten av kampen. Eli Smørgrav Skogstrand kom godt i gang i Larvikmålet, og vartet opp med flere gode redninger i åpningsminuttene. Stillingen var 7-7 etter halvspilt første omgang etter solid forsvarsspill fra begge lag.

Den nybakte junior-norgesmesteren Maja Furu Sæteren stod fram for Larvik, mens Anna Vyakhireva var toneangivende for Vipers etter at hun entret banen. De rosakledde fikk en liten luke som økte ytterligere inn mot pause. Pauseresultatet var 18-14.

Vipers fortsatte det gode spillet etter hvilen, mens Larvik slet med å finne flyten innledningsvis. Katrine Lunde storspilte mellom stengene, som resulterte i enkle Vipersmål framover i banen. 15-målsledelse for Vipers og 12 minutters måltørke for Larvik var et faktum da kvarteret gjenstod.

Vipers ledet 30-15 og Lunde, med en redningsprosent på 50%, fikk velfortjent hvile før morgendagens finale. Vipers hadde full kontroll resten av kampen, og seilte inn til en solid 40-24-seier.

NM-semifinale, kvinner
Vipers Kristiansand – Larvik 40-24 (18-14)
Sør Amfi, Arendal
Toppscorer Vipers: Anna Vyakhireva – 7 mål

Toppscorer Larvik: Tirill Alexandrine Solumsmoen Mørch & Maja Furu Sæteren – 6 mål
Utvisninger: Vipers 0x2min., Larvik 3x2 min

Vipers Anna Vyakhireva under første semifinale for kvinner i NM i håndball mellom Vipers og Larvik i Sør Amfi.
Anna Vyakhireva storspilte for Vipers i semifinalen, hvor hun i tillegg til å score selv serverte sine medspillere flere målgivende.

Storhamar – Sola (33-23)

Det var Storhamar som kom best i gang mot fjorårets finalist Sola, som lå under 5-0 etter syv minutter. Etter ni minutter løsnet det endelig for Sola og Maja Magnussen, men Storhamar god kontroll på de sortkledde de første 15 minuttene.

Sola hadde ikke marginene med seg, og lå på det meste under med åtte mål. Eli Marie Raasok stod som en vegg bak Storhamarforsvaret, og leverte flere viktige redninger. Sola slet med å hente inn de gule og blå før pause, som ledet 16-7.

Kristin Venn, som hadde 7 mål i første omgang, fortsatte der hun slapp etter hvilen, og Storhamar kunne øke ledelsen ytterligere. Etter en dårlig periode tok Camilla Herrem ansvar for Solalaget, og scoret tre kontringsmål på rad. Etter å ha ligget under med 13 mål hadde Sola redusert til 22-17 kvarteret før slutt.

Etter en god innhenting midtveis i andre omgang, hadde Storhamar igjen overtatt initiativet og gått opp i en timålsledelse. Storhamar fikk dermed revansjert fjorårets semifinaletap mot nettopp Sola, og vant til slutt 33-23.

Storhamar – Sola 33-23 (16-7)
Toppscorer Storhamar: Kristin Venn – 8 mål
Toppscorer Sola: Camilla Herrem – 6 mål
Utvisninger: Storhamar 2x2min., Sola 1x2 min

Storhamars Eli Marie Raasok under andre semifinale for kvinner i NM i håndball mellom Storhamar og Sola i Sør Amfi.
Eli Marie Raasok var sentral for Storhamar, og vartet opp med viktige redninger i semifinalen mot Sola.

Det er dermed Vipers og Storhamar som skal kjempe om norgesmestertittelen, mens Larvik og Sola skal spille bronsefinale. Bronsefinalen spilles kl. 10.00, mens finalen kastes i gang kl. 14.00. Kampene kan du se på TV 2 sine kanaler, samt på TV 2 Play.