Anniken Obaidli ble toppscorer med sine åtte nettkjenninger og ble kåret til banens beste.

Storseier for Storhamar i European League

Storhamar vant til slutt 31-22 mot Podravka Vegeta, og innehar dermed ledelsen i sin gruppe.

Det var kroatiske Podravka Vegeta som var på besøk i Hamar i dag. Da Storhamar møtte dem sist, endte det med seier til det kroatiske laget (23-19). I dagens kamp var det Storhamar sin tur til å vise seg frem.

Kampen startet godt bakover for begge lagene. Solide forsvar og strafferedning på begge sider av banen gjorde at lagene slet med å få ballen i nettet. Storhamar scoret etter hvert kampens første mål, og det kom fire og et halv minutt inn i kampen. De gulkledde tok så føringen i kampen, med høyt balltempo og tettpakka forsvarsspill. Gjestene reduserte, men klarte aldri å tette ledelsen helt. Halvveis i omgangen hadde hjemmelaget opparbeidet seg en firemålsledelse. Like etter satte Anniken Obaidli sin andre straffe i nettet, og stillingens stod dermed 11-6.

Allerede på dette tidspunktet hadde dommerne tildelt seks tominutters til lagene, og omgangen var derfor preget av mye over- og undertallsspill. Det utnyttet Storhamar-jentene godt, og de fortsatte å øke ledelsen. Syv minutter før omgangsslutt stod det 15-8. Målvakt Olivia Lykke Nygaard med flere fine redninger utover omgangen, og viste seg særlig frem mot slutten. Til tross for at Storhamar hadde flere muligheter til å øke ledelsen ytterligere, spilte lagene jevnt de siste minuttene. Hjemmelaget beholdt syvmålsledelsen til pause (19-11).

Etter hvilen var kampen preget av tekniske feil og bomskudd. Storhamar kastet bort en del baller, og det første målet kom ikke før fire og et halvt minutt inn i omgangen. Da hadde Podravka Vegeta scoret tre. Deretter var det jevnt spill mellom lagene. Stillingen var 23-16 ti minutter inn, etter en riktig suser fra Guro Nestaker. Like etter vartet Obaidli opp med nok en scoring.

Så skulle det ta syv minutter før neste Storhamar-scoring kom. Da var det 12 minutter igjen av kampen. Det løsnet mer fra dette tidspunktet, samtidig som at Olivia Lykke Nygaard sørget for at gjestene ikke kom så mye nærmere. Storhamar kunne lene seg på det gode grunnlaget de hadde lagt tidligere i kampen, og kontrollert inn til seier. Det hele endte til slutt 31-22.

Storhamar møter Nykøbing Falster i neste EL-kamp. Den spilles 11. februar kl. 16.00. Kampen kan du se på handball-kanalen.tv.