Storhamar til kvartfinale som gruppevinner

Storhamar var gruppevinner allerede før siste kamp i EHF European League. De avsluttet med stil.

Praktiker-Vác - Storhamar 24-30:

Søndag ettermiddag spilte Storhamar sin siste kamp i gruppespillet i EHF. Denne kampen hadde ingen betydning for avansementet. Storhamar hadde allerede skaffet seg førsteplassen i gruppespillet, siden Nykøbing Falster slo Podravka (2. plassen) lørdag. Storhamar var dermed sikret både kvartfinaleplass og topprangeringen i gruppa før kampen mot Praktiker-Vác.

De første minuttene var kampen i Ungarn relativt jevn, der begge lag scoret på kontringer. Storhamar viste likevel de beste taktene, og stillingen var 9-7 til de norske jentene halvveis inn i første omgang.

Differansen holdt seg helt ut til pause, der Storhamar ledet 15-13.

I starten av andreomgangen tok hjemmelaget innpå. Etter sju minutter var stillingen 17-17, og Storhamars ledelse var nullet ut.

Så tok bortelaget seg sammen, og skaffet seg ny tomålsluke. Ti minutter før slutt tok Vács trener time-out på stillingen 22-24 til Storhamar.

I minuttene som fulgte kom tre viktige redninger fra målvakt Eli Marie Raasok. Blant utespillerne var Anniken Obaidli sentral for Storhamar, både defensivt og offensivt, med en rekke viktige scoringer i andre omgang. Stillingen ved kampslutt ble 24-30.

Neste europacupkamp for Storhamar er kvartfinalen i midten av mars. Der er tyske Thüringer motstander over to kamper.

Men aller først venter NM Final8 i Arendal kommende helg, hvor Storhamar møter European League-kollega Sola til semifinale lørdag kl. 13.00. Billetter til Final8 kan kjøpes her!