Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Portrett
Final8 venter for Storhamar og Tina Abdulla
Foto: Lars Bøe

Storhamar til Final8 med stor lyst på tittel

Storhamar lengter veldig etter en tittel. Men Tina Abdulla nøyer seg med å tenke semifinale i Final8.

Storhamars ishockeylag har vunnet 24 kamper på rad, men Storhamar Håndball Elite ligger ikke så langt etter. Annenplass i serien, klare for kvartfinalen i EHF European League og klare for semifinalen i Final8.

Det er dette siste høyreving Tina Abdulla tenker på.

- Vi prøver å holde fokus på det som kommer først. Det er semifinalen mot Sola lørdag. Det blir alltid tøffe kamper mot dem, og man må ha det lille ekstra for å vinne. Vi kjenner det på stemningen at det er Sola vi møter. Mulighetene våre er gode når vi er påskrudd - og det skal vi være, lover 26-åringen.

Og nettopp påskrudd får Tina skryt av trener Kenneth Gabrielsen for å være.

- Tina har et rått vinnerinstinkt, og det trenger vi til helgen. Hennes innstilling smitter over på de andre. Hun er flink til å skape energi i laget. Vi er avhengig av å få henne ordentlig i gang. Får vi nok baller ut på kanten, vil hun forvalte dem godt, lover Gabrielsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tina Abdulla
Tina Abdulla har tegnet ny kontrakt med Storhamar.
Foto: Stian Høgsveen

Tina har nettopp skrevet kontrakt med Storhamar for en ny sesong og er glad for det.

- Jeg så også på andre ting, men var ikke så veldig på utkikk. Hadde mest lyst til å bli i Storhamar, sier jenta som er født i Nord-Makedonia, men som kom til Husnes sammen med moren og storebroren som toåring. På Vestlandet ble det først fotball, men så tok håndballen over. Til slutt ble hun så god at det ble 30 juniorlandskamper. Det fikk tyskerne med seg, så også to år i Borussia Dortmund og tysk seriemesterskap står på CV-en.

- Hvordan er landslagsambisjonene nå?

- Jeg kom med på en landslagssamling i sommer. Det ga mersmak, og jeg skal jobbe mot landslaget også. Men i hverdagen tenker jeg ikke så mye på det. Det er veldig mange gode norske venstrehendte, sier jenta med dobbelt statsborgerskap.

- Hva med å spille for Nord-Makedonia?

- Det har jeg ikke tenkt på nå med det første. Jeg har veldig lyst til å spille for Norge, sier Tina, som i tillegg til juniorlandskampene også står registrert med fire rekruttlandskamper og en A-landskamp.

Storhamar har tapt bare to kamper mot hjemlige lag denne sesongen, 26-28 borte mot Vipers og 26-32 borte mot Larvik.

- Det var synd vi gikk på den smellen mot Larvik. Ellers ville hjemmekampen mot Vipers 10. mars blitt en ren seriefinale. Men vi har likevel veldig lyst til å vinne den kampen. Da vi tapte mot dem, gjorde vi kanskje vår dårligste kamp for sesongen, mener Tina, som i en travel håndballhverdag også får tid til studier i digital markedsføring og ledelse.

Trener Gabrielsen sier seg ikke fornøyd bare med Tina, men hele hele laget denne sesongen.

- Vi har tatt steg fremover på mange områder, men stabiliteten er viktigst. Og at vi har hatt de fleste spillerne tilgjengelige hele sesongen - unntatt Tonje Enkerud som forsvant før sesongen kom ordentlig i gang (korsbåndskade). Det har gjort at vi har kunnet rullere - og utnytte styrken til spillerne.

- Hva synes du om Final8-konseptet?

- He, he - vi har nesten ikke opplevd det. I fjor kom vi til Arendal dagen før det startet, tapte mot Sola, satte oss rett på bussen og kjørte hjem igjen. Nå er det komprimert litt, og vi spiller tidlig lørdag (klokka 13). Konseptet får være som det er. Jeg er mest opptatt av å prestere mot Sola, sier Storhamar-sjefen.

- Og så er du kanskje litt opptatt av en Champions League-plass neste år?

- Champions League tenker vi på hele tiden, men nå forholder vi oss mest til kvartfinalen mot Thüringer i European League. Så får vi se hva EHF ender opp med i sommer når de skal ta ut lagene til Champions League.

Storhamar la ikke skjul på hva de mente da Norge måtte nøye seg med Vipers i det beste selskapet denne sesongen. EHF ga Champions League-plasser til Sävehof og Lubin som til sammen tapte 28 kamper av 28 mulige.

- Vi har fått svar fra EHF, men er ikke helt enige. Vi skjønner hva de skriver, men ikke hva de mener, sier Kenneth Gabrielsen.

Final8 teller ikke mye i Champions League-sammenheng, men den teller når Storhamar skal stadfeste det treneren kaller hamarsingenes beste sesong gjennom tidene.

Les mer om REMA 1000-ligaen og Final8.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.