Sola-jentene spilte jevnt over en god kamp mot spanske Malaga. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Sola klare for kvartfinale i European League

Etter 36-31-seier mot spanske Costa del Sol Malaga, sikret Sola-jentene avansement i europaligaen.

I går kveld var det duket for siste kamp i gruppespillet i European League for Sola-jentene. Sola stod med fire seire og ett tap i forkant av gårsdagens kamp, og de ledet gruppa. Det var andreplassen, Costa del Sol Malaga, som stod på motsatt banehalvdel og skulle utfordre de gulkledde.

Sola fikk en god start mot det spanske laget, og scoret fem mål før gjestene fikk sitt første. Malaga kom til flere gode sjanser, men målvakt Rikke Marie Granlund stod stødig mellom stengene. Det tok drøye syv minutter før gjestene fikk sin første nettkjenning.

Malagas målvakt meldte seg også på, og kunne notere seg for flere gode redninger. Hun bidro til at Malaga holdt seg godt inne i kampen, men skulle imidlertid slite med å stoppe Kristina Novak, som banket inn tre på rad. Halvveis i omgangen stod stillingen 10-6 i Solas favør.

Sola var stadig fire og fem mål foran, men lagene spilte jevnt den neste perioden. På det meste var Sola foran med seks mål, og da gjenstod det fire minutter av omgangen. Inn til pause var det derimot gjestene sin tur til å vise seg frem. De vant perioden 4-1, og lagene gikk til pause med Sola-ledelse 18-15.

Kristina Novak ble kampens toppscorer med åtte nettkjenninger. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Andreomgangen var jevn fra start, men Sola beholdt ledelsen fra start til slutt. Det var likevel en spennende omgang, da Malaga var tre og to mål bak. Ti minutter ut i omgangen satte Malin Holta sitt fjerde skudd i nettet, og sendte Sola opp i ledelsen 24-20.

Godt forsvarsspill og fart fremover økte ledelsen til Sola de neste minuttene. Halvveis i omgangen var stillingen 28-22 til de gulkledde. Den spanske målvakten fortsatte å spille godt, og Sola-jentene slet med å få ballen forbi henne i perioder. Malaga spilte seg inn i kampen igjen, og lå fire mål bak med ti minutter igjen.

Det svingte litt de siste minuttene. Med to kjappe fra Maja Magnussen og Janne Eklo, lå hjemmelaget seks mål foran. Med tre på rad fra Malaga-laget med tre minutter igjen kunne de øyne et lite håp. Men Sola-jentene ga det siste ekstra de hadde, og med ytterligere tre scoringer fra de gulkledde, var det var lite gjestene kunne gjøre. Da dommeren blåste av kampen kunne Sola-jentene juble for avansement i European League!

Sola tok seg altså videre til kvartfinale etter seier 36-31.