Henriette Eggen.

Rekruttjentene tapte for Sveriges rekrutter

Rekruttjentene tapte 26-29 for Sveriges rekrutter i den første av to kamper under samlingen i Karlskrona.

Mens Håndballjentene spiller mot Østerrike i EHF Euro Cup, er Rekruttjentene samlet i Sverige. Siden 27. februar har de vært i Karlskrona, der de skal være til 2. mars.

18 spillere er tatt ut i rekruttroppen, som foruten trening skal spille ny kamp mot Sverige fredag.

På skuddårsdagen var det Sverige som startet best, og var tre mål foran etter 10 minutters spill, 6-3. De norske jentene lyktes ikke alltid med avslutningene i en lang periode, og havnet fem mål bak. Mot slutten av omgangen klarte de å hente seg inn igjen. Maja Muri scoret tre av Norges mål før pause.

June Krogh voktet det norske målet i 1. omgang. Eli Skogstrand sto etter pause.

Tre scoringer på rad for Norge, ved Tuva Høve, Mina Hesselberg og Henriette Eggen gjorde at Norge kun lå fire mål bak Sverige. Norge tok timeout etter nok en svensk scoring og lå bak 20-25 midtveis i 2. omgang.

Etter en ny trippel, denne gang av Mia Svele, Maja Muri og Tuva Høve, hadde Norge gått fra 17-24 til 23-25 med 10 minutter igjen å spille.

Norge var fortsatt to mål bak to og et halvt minutt før slutt, men svenskene holdt unna.

Fredag 1. mars kl. 19.00 spilles neste kamp mot Sverige. Den streames på Solid Sport.

Sverige rekrutt – Norge rekrutt 29-26 (16-12)