Simen Lyse Kolstad
Simen Lyse og Kolstad måtte se seg slått av et godt HC Zagreb-lag.

Nytt Champions League-tap for Kolstad

Fremtiden i Champions League ser dyster ut etter at Kolstad ble beseiret 34-25 av tabellnabo HC Zagreb.

Onsdag kveld skulle Kolstad nok en gang ut i aksjon i Champions League, når 6. og 7. plass møttes i Kolstad Arena. Dagens motstander, HC Zagreb, trakk det lengste strået i forrige oppgjør, som endte med 31-20-seier til kroatene.

Zagreb startet best i på bortebane, men en overtallsperiode førte til tidlig utligning for trønderne. Lagene var jevnspilte de neste minuttene, men bortelaget hadde et lite overtak på de rødkledde.

Kolstad spilte hurtig håndball, men slet til tider med å få marginene på sin side. Zagreb spilte god angrepshåndball, og med solid målvaktspill bakerst kunne de hvitkledde gå opp i ledelsen 10-5 etter halvspilt første omgang.

Bortelaget opprettholdt effektiviteten og kunne øke ledelsen de neste minuttene. Kolstad fikk det ikke helt til å stemme framover, og Christian Berge så seg nødt til å ta sin andre time-out etter drøye 25 minutter. Zagreb gikk til pause med en solid 18-10-ledelse.

Kolstad kom bedre i gang framover etter hvilen, men hadde problemer med å stoppe kroatene bakover, til tross for gode målvaktsredninger. Bortelaget ledet 26-19 da kvarteret gjenstod.

Hjemmelaget og Simen Lyse giret opp med 10 minutter igjen på klokken, og så ut til å hente deler av Zagrebs ledelse. Dessverre var ikke marginene på Kolstads side verken i forsvar eller angrep.

Kolstad klarte ikke å hente inn ledelsen bortelaget hadde opparbeidet seg i den første omgangen, og trønderene måtte til slutt se seg slått 25-34.

Fremtiden i Champions League er dermed usikker for rødtrøyene, som er avhengige å vinne de neste to kampene for muligheten til å kjempe seg videre i turneringen. Neste kamp for Kolstad er allerede neste torsdag, da de møter Kielce i Polen.