Vipers tok med seg to poeng etter en spennende kamp i Aquarama.

Ny viktig seier for Vipers i Champions League

Vipers slet med å riste av seg polske MKS Zaglebie Lubin i Aquarama, men dro til slutt i land en viktig 28-24-seier.

Lørdag var det duket for en ny Champions League-kamp i Aquarama. Lørdag kveld tok Vipers Kristiansand nemlig imot tabelljumbo MKS Zaglebie Lubin, som jaktet sine første poeng i årets turnering. Forrige gang lagene møttes vant laget fra Kristiansand komfortabelt 34-20.

Vipers tok tidlig ledelsen på hjemmebane. Anna Vyakhireva var sentral i åpningsminuttene for de rosakledde, som etter ti minutter var foran 7-3.

Vipers gjorde det vanskelig for Lubin å sette ballen i mål, og fortsatte å ha overtaket de neste minuttene. Etter noen minutter med måltørke kunne Marta Tomac øke ledelsen for hjemmelaget til stillingen 14-7.

Målvaktene i begge enden av banen leverte varene for sine respektive lag, og holdt lagene nede på relativt få mål. Pauseresultatet var 15-10 i Vipers favør.

Den andre omgangen startet likt som den forrige, med to lag som fulgte hverandre tett i starten før hjemmelaget dro ifra. Vipers økte til en seksmålsledelse etter 37 minutter, men fire minutter etter hadde Lubin raskt redusert til tre mål.

Lubin-målvakten vartet opp med viktige redninger som holdt bortelaget inne i kampen. Kvarteret før slutt var stillingen 22-20, med Vipers et lite hakk foran.

Etter en tøff periode midtveis i omgangen så det omsider ut til at Vipers skulle dra i fra, men igjen beviste Lubin at de kunne måle seg med de regjerende Champions League-vinnerne. Fem minutter før slutt var de nok en gang kun to mål bak.

Vipers viste til slutt at de er best når det gjelder, og dro i land sin sjette seier i Champions League. Sluttresultatet ble 28-24, og Vipers befestet dermed sin fjerdeplass i gruppe B.

Neste lørdag skal Vipers igjen ut i aksjon i mesterligaen. Da går turen til Ungarn for å møte FTC-Rail Cargo Hungaria.