Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Anniken Obaidli Storhamar.jpg
Anniken Obaidli satte vinnermålet mot Nykøbing Falster.
Foto: Stian Høgsveen

Ny 27-26-seier mot Nykøbing Falster

Storhamar og Nykøbing Falster fulgte hverandre tett hele kampen, men hjemmelaget sikret seieren 27-26.

Søndag var det duket for en ny European League-kamp i Boligpartner Arena, hvor Storhamar og Anniken Obaidli fikk besøk av søster Mona Obaidli og Nykøbing Falster. Forrige oppgjør mellom lagene, som lå på henholdsvis første- og sisteplass i gruppe A før dagens kamp, endte med en 27-26-seier til Storhamar.

Lagene spilte jevnt i åpningsminuttene, med to målvakter som stod fram i begge ender av banen. Tidligere Nykøbing Falster-spiller Mia Solberg Svele viste seg tidlig fram mot gamle lagvenninner. Stillingen var 5-5 etter ti minutter.

Kampen fortsatte å utspille seg jevnt, men bortelaget hadde et lite overtak på de gulkledde. Lillesøster Mona stod fram og sendte det danske laget opp i en tomålsledelse midtveis i omgangen.

Ti minutter før pause sendte Tina Abdula hjemmelaget opp i en 11-10-ledelse, men kort tid etter hadde Nykøbing Falster igjen overtatt ledelsen. Lagene fulgte hverandre tett helt inn mot pause. Stillingen etter endt første omgang var dermed 15-15.

2023 Storhamar.jpg
Storhamar spilte helt jevnt med Nykøbing Falster den første halvdelen av kampen.
Foto: Stian Høgsveen

Storhamar kom best i gang etter hvilen, og med to spillere mer i halvannet minutt kunne hjemmelaget øke til 19-16. Eli Marie Raasok var god mellom stengene for hjemmelaget etter pausen, som førte til en tidlig timeout for danskene.

De gulkledde beholdt initiativet midtveis i den andre omgangen, og var foran 22-18 da kvarteret gjenstod. Bortelaget giret opp etter en treg start, og overtok ledelsen fem minutter senere.

De neste minuttene var lagene fremdeles helt jevnspilte, og var helt likt på stillingen 26-26 to minutter før slutt. Olivia Lykke Nygaard vartet opp med en viktig redning for hjemmelaget, som hadde muligheten til ta ledelsen et halvt minutt før slutt.

Anniken Obaidli banket ballen i mål femten sekunder før sluttsignalet gikk, og sikret nok en 27-26-seier mot Nykøbing Falster. Tabelltopp og 8 poeng på fem kamper er dermed et faktum for Hamarsingene.

Neste og siste kamp i gruppespillet for Storhamar er søndag 18. februar mot Praktiker-Vác i Ungarn. Kampen spilles kl. 14:00.

KAMPFAKTA
European League, gruppespill
Storhamar – Nykøbing Falster 27-26 (15-15)
Boligpartner Arena, Hamar
Toppscorer Storhamar: Mathilde Rivas-Toft - 6 mål
Toppscorer Nykøbing Falster: Rosa Skovlund Schmidt, Lærke Nolsøe Pedersen & Mona Obaidli - 4 mål
Utvisninger: Storhamar 1x2min., Nykøbing Falster 3x2 min

Se kamprapport og les mer om EHF European League.