Sola kunne slippe jubelen løs, etter solid seier i Romania.

Kontrollert seier for Sola i European League

11-målsseier på hjemmebane, og lørdag ble det 10-målsseier borte mot rumenske CSM Targu Jiu.

Også Solas forrige kamp i EHF European League var mot rumenske CSM Targu Jiu. Hjemme i Stavanger Idrettshall ble det 11-målsseier, og det endte ikke stort annerledes lørdag ettermiddag.

Til tross for at det var hjemmelaget som scoret kampens første mål, var det Sola som kom best i gang, og etter fire minutter og stillingen 2-2 så de seg aldri tilbake. De økte ledelsen mål for mål, og selv om Targu Jiu med 9 minutter igjen av førsteomgang spilte seg opp til de var bare ett mål bak, økte Sola ledelsen igjen til pause.
Da dommeren blåste av omgangen, hadde Sola dobbelt så mange mål som hjemmelaget, og stillingen var 18-9.

Andre omgang startet også med Sola-scoring, og på det meste var de 11 mål foran. I siste spilleminutt reduserte Targu Jiu til 21-31, og Sola vant dermed med 10 mål.

Solas neste kamp i European League er også på bortebane, lørdag 10. februar mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari KC.
Denne kampen, og alle andre europacupkamper, kan du streame hos Handball Kanalen.

EHF European League Women, Gruppe D
CSM Targu Jiu - Sola HK 21-31 (9-18)
Sports Hall, Targu-Jiu, Targu-Jiu, Romania
700 tilskuere

Sola HKs toppscorer: Lene Kristiansen Tveiten, Kristina Novak og Camilla Herrem - 6 mål.
CSM Targu Jius toppscorer: Alexandra Maria Fratilescu Gavrila – 5 mål
Utvisninger: CSM Targu Jiu 3x2 min., Sola HK 2x2 min.