Simen Lyse Kolstad
Simen Lyse ble Kolstads toppscorer med seks nettkjenninger. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Kolstad ute av Champions League

Kolstad tapte 31-23 mot Kielce, og dermed er håpet om avansement punktert.

I kveld var det duket for den nest siste kampen for Kolstad i Champions League-gruppespillet. Før dagens kamp stod de med ni poeng, og var avhengig av å vinne de siste to kampene for å ha mulighet til å ta seg videre til play-off. Det var polske Industria Kielce som stod på motsatt banehalvdel.

Det var Setteblom som scoret kampens første mål, men det var målvaktene som dominerte i begynnelsen av kampen. Bergerud vartet opp med to strake redninger, og på motsatt side svarte Kielces målvakt Andreas Wolff. De tok hver sin straffe, og det stod 1-1 etter fem minutter. Kolstad-guttene tok etter hvert føringen, og med sin tredje nettkjenning, sendte Setteblom de rødkledde opp i en tomålsledelse på 6-4. Lagene stod godt i forsvar på hver sin side av banen, men det var hjemmelaget som vant den neste perioden. Ved halvspilt omgang stod stillingen 7-6.

Lagene fulgte hverandre tett den neste perioden. Kolstad slet med å få ballen forbi Wolff, men stod godt i forsvar og hang med i kampen. Med tre kjappe utvisninger i siste periode av omgangen, fikk Kielce et lite overtak. De fikk imidlertid aldri en stor luke, da det stod 11-9 med drøye fem minutter igjen. De rødkledde skulle fortsette å slite med å få ballen i mål, men halvannet minutt før slutt vartet Sagosen opp med en kanon. Det ble lagets siste mål før omgangsslutt, og lagene gikk til pause på stillingen 13-10 i Kielces favør.

Kolstad fikk ingen god start etter hvilen. Kielce gikk opp til en syvmålsledelse, og syv minutter ut i kampen stod stillingen 19-12. De gulkledde stod godt og aggressivt i forsvar, og hindret god ballflyt for gjestene. Kolstad skulle imidlertid komme inn i en litt bedre periode, og lå på et tidspunkt bak 20-15. Det var dessverre også det nærmeste de kom.

Kolstad fant ikke lukene fremover i banen, og bakover slet de med å stoppe distanseskudd. Kielce fortsatte storspillet sitt, og det stod 24-18 med ti minutter igjen. Hjemmelaget økte ledelsen inn mot slutten av kampen, og det hele endte til slutt 31-23.

Dermed er håpet om avansement i Champions League punktert. Kolstad-gutta skal likevel spille en siste kamp i gruppespillet. 06. mars møter de HC Eurofarm Pelister på hjemmebane.