Arendal 20240224.
Kolstad jubler etter seier i første semifinale for herrer i NM i håndball mellom Haslum og Kolstad i Sør Amfi.
Kolstad hadde god kontroll i andre omgang og tok seg videre til finalen i NM senior.

Kolstad og Elverum skal igjen møtes til NM-finale

Kolstad vant stort i sin semifinale mot Haslum, men for Elverum ble det en tett kamp mot Kristiansand.

Lørdag fortsatte Final8 i Sør Arena i Arendal med semifinaler i NM senior. På herrenes side var det Haslum mot Kolstad i den første kampen, før Elverum møtte Kristiansand i den andre.

Haslum – Kolstad

Haslum startet best i den første semifinalen og fikk en ledelse fra start. På det meste lå Haslum fire mål foran, men like etter halvspilt omgang kom Kolstad til utligning med scoring fra Sigvaldi Gudjonsson. Haslum kom seg tilbake i ledelsen, men det glapp i førsteomgangens siste minutter.

Kolstad overtok føringen og økte inn mot slutten. En siste scoring fra Aksel Hald sørget for ledelse 16-12 for Kolstad inn til pause.

I andre omgang var det Kolstad som tok kontroll på kampen og fortsatte der de slapp før pausen. Etter ti minutter hadde de økt ledelsen til en seksmålsledelse, men Haslum kjempet gjennom hele omgangen. På det meste lå trønderlaget foran med ti mål, men Haslum fikk redusert ledelsen noe inn i kampens siste minutter.

Den gode starten holdt ikke helt inn for Haslum, som måtte se seg slått 26-33 av Kolstad.

Elverum – Kristiansand

Kristiansand åpnet med kampens første mål, men Elverum kom raskt med reduseringen. Omgangens første minutter ble målfattige, før Kristiansand fant en åpning og gikk foran 2-1. De blåkledde kom så foran med tre mål og holdt samtidig Elverum unna målet. Etter tolv minutter stod Elverum med ett mål, men da tok Børge Lund timeout.

Ut fra timeouten fant Elverum en bedre flyt og kom seg til scoringer, men Kristiansand holdt det oppe i både angrep og forsvar. Med ti minutter igjen av omgangen lå sørlandsklubben foran 10-5. Inn mot pause reduserte Elverum rommet med to mål, men Kristiansand lå foran 15-12 etter halvspilt omgang.

Kristiansands målvakt Loke Peter Brasen under andre semifinale for herrer i NM i håndball mellom Elverum og Kristiansand i Sør Amfi.
Loke Peter Brasen gjorde en god kamp for Kristiansand og spilte en viktig rolle i den jevne kampen. Foto: Beate Oma Dahle.

Etter pausen tettet Elverum rommet ytterligere og kom seg bak med ett mål. Kristiansand beholdt ledelsen i omgangens første seks minutter, før Morten Nergaard scoret på åpent mål fra egen målgård og utlignet til 18-18. Det lå lenge jevnt, men like etter halvspilt andreomgang kom Elverum for første gang i ledelsen.

Inn i kampens siste minutter økte Elverum ledelsen og kom fire mål foran, men Kristiansand reduserte og kom ett mål bak med drøyt ett minutt igjen. I det siste minuttet hadde sørlandslaget en siste sjanse, men kom seg ikke til skudd og det endte med seier 30-29 til Elverum.

Elverum – Kristiansand 30-29 (12-15)
Toppscorer Elverum: Daniel Gillis Lennart Blomgren - 5 mål
Toppscorer Kristiansand: Tollef Oskar Lindqvist - 7 mål
Utvisninger: Elverum 6x2min., Kristiansand 6x2 min

Dermed er det Kolstad og Elverum som igjen skal møtes til finalen i NM senior. Haslum og Kristiansand skal møtes til bronsefinale klokken 12 søndag, før hele helgen avsluttes med finalen for herrene klokken 16:30.