Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Erlend Mamelund som trener for Haslum
Foto: Hege Bjanes

Klubblegenden vil føre Haslum til sluttspillet

På tre kamper med Erlend Mamelund som trener, har Haslum notert fire poeng og et ettmålstap.

- Jeg har ikke gjort så store endringer, men fått inn min struktur i forsvar, sier Erlend Mamelund.

Etter nyttår har han ledet laget som forrige sesong måtte spille kvalik for å berge plassen i REMA 1000-ligaen. Nå er det en plass i sluttspillet som gjelder.

- Selvfølgelig er det målet. Det er ikke noe å lure på det, sier Mr. Haslum, som han også kalles.

Ikke så rart når mannen har spilt 311 kamper i den røde trøya og scoret 1632 mål. Det har bidratt til fire NM-gull, tre seriemesterskap og tre sluttspilltitler.

I forrige måned ble Mamelund innhentet av et løfte han avga i 2021: «Jeg vil alltid jobbe med å ta vare på Haslum».

Da det ble endringer i trenerkabalen, steppet klubblegenden inn. Etter byttet har laget fått med seg en overraskende borteseier over Runar i første kamp etter EM-pausen, hjemmeseier over Sandnes - og søndag var Haslum ett mål unna uavgjort mot seriefirer Drammen i Nadderud Arena.

- Ja, det er brennende kjærlighet til klubben som gjør at jeg tar i et tak, bekrefter Mamelund, som mener at det bak den overraskende borteseieren mot Runar lå forsvarsspill av høy klasse.

Han røper at «min struktur» innebærer å trekke forsvaret litt mer kompakt. Ellers har det bare vært små justeringer.

- Skal du trene laget ut sesongen?

- Som det ser ut nå skal jeg i alle fall lede laget en stund fremover.

- Neste sesong også?

- Nei. Jeg har full jobb og familie. Etter Drammen-kampen bar det hjem for å legge unger, spise middag og forberede neste kamp, sier Erlend, som poengterer at han har flinke folk med seg, blant dem «OA» - eller Ole Andreas Hedenstad Sverre, som det står i passet.

Haslum hadde mye bra på gang allerede før den tidligere landslagsspilleren overtok. I Final8 er G20-laget i finalen mot Charlottenlund, og A-gutta skal spille semifinale mot Kolstad. Problemet er bare at 13-15 av G20-gutta også tilhører A-stallen! Og G20-finalen går fredag klokka 20.00, mens seniorenes semifinale går lørdag klokka 15.00.

- Vi må finne ut av hvordan vi skal løse det for å stille freshe mot Kolstad, sier Mamelund, som skryter av det Haslum får til på rekrutteringssiden.

- Mot Drammen hadde vi en 19-åring på venstre kant, en 20-åring på venstre back, en 17-åring på midtback, en 19 år gammel høyre back, en 19 år gammel høyre kant og en 18-åring på strek. Ingen andre lag har en så ung sammensetning. Utfordringen de siste årene har vært mangelen på erfarne spillere. Felix (Abrahamsen Lunde - 24 år) skulle ha vært en av dem i år, men ble skadet - og i fjor ble Anders Røe (34) skadet.

Haslum kan imidlertid glede seg over at Felix blir klar til litt spill i Final8. Kanskje dukker også Stig Tore Moen opp. Skytebasen reddet Haslum i kvaliken forrige sesong.

- Hva med et comeback av deg, Erlend? Northug får premie i en alder av 38?

- I langrenn handler det mest om kapasitet.

- Så håndball krever mer?

- Jeg har en kropp som nærmer seg 40, og den måtte ha vært vesentlig bedre om jeg skulle vurdert et comeback, humrer mannen som fikk med seg 137 landskamper og proffspill i Nordhorn, Flensburg, Montpellier, FCK og Kiel.

- Nå skal jeg bruke min erfaring til å lære gutta hva som kreves mentalt når kampene kommer så tett. Jeg ønsker å skape stabilitet i prestasjonene, avslutter Erlend Mamelund, som har varslet spillerne om at det er løpetrening i vente - etter at vektøkning har hatt prioritet hos ungguttene.

Er det for tidlig at Nærbø i Sparebanken Vest Arena allerede onsdag kveld får merke Haslums økte løpskraft?

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen