Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2024 Veronica Kristiansen LKS.JPG
Veronica Kristiansen gleder seg til å spille med flagget på brystet igjen.

– Ga meg masse motivasjon og glede

Halvannet år etter forrige landskamp ble Veronica Kristiansen igjen tatt ut. Det var emosjonelt.

Bakspilleren fra Mjøndalen ble mamma i sommer. Nå er hun tilbake i rødt, hvitt og blått – 16 måneder etter hennes forrige landskamp.

- Jeg gleder meg helt vanvittig til å spille med flagget på brystet igjen. Jeg felte noen tårer da jeg så navnet mitt på innkallingen, sier Veronica Kristiansen.

Mye har skjedd siden sist hun var en del av Thorir Hergeirssons mannskap.

- Det har vært helt fantastisk å bli mamma. Jeg hadde ikke forventet at det skulle bli så mange nye følelser, så mye kjærlighet og samtidig så mange bekymringer. Men hun har vært og er fortsatt verdens snilleste baby som har gitt foreldrene sine masse søvn og mange smil. 

Veronica har spilt en viktig rolle for klubblaget Györ siden hun kom tilbake i høst, men veien dit har ikke bare vært enkel.

- For å være helt ærlig, tenkte jeg: Det er jo bare å føde og komme tilbake. Men det har vært mye hardere enn jeg forventet. Jeg føler at jeg har jobbet hardt for å komme tilbake, og jeg er veldig glad for at jeg nå er i den formen jeg er i. 

Bakspilleren er glad for å endelig være tilbake på banen.

-  I begynnelsen syns jeg det var OK, men i ettertid ser jeg at tiden uten håndball under graviditeten ga meg masse motivasjon og glede. Jeg savnet det, men hodet og hjertet mitt var på et annet sted, sier hun, og legger til:

- Nå er motivasjonen på et helt annet nivå, samtidig som at jeg har noe hjemme som er viktigere enn håndball. Det gjør at jeg ikke setter det store presset på meg selv lengre. Kombinasjonen av det gjør at jeg slapper mer av, spiller med mer glede og har det gøy. 

Når Håndballjentene møter Østerrike i Halden og Innsbruck, håper Veronica å vise at hun blir å regne med i tiden fremover.

- Jeg jobber hver eneste dag med å komme meg i form håndballmessig, og hovedmålet mitt denne sesongen er selvfølgelig OL i Paris. Ambisjonene mine er skyhøye for å spille meg inn i troppen til årets leker.

Håndballjentenes kampprogram:

28.02 kl. 19.15 Norge - Østerrike (TV 2 Direkte / Play)
03.03 kl. 16.00 Østerrike - Norge (TV3+ / Viaplay)

Les mer om EHF EURO Cup her